Šport > Nogomet
21 ogledov

Bo Lippi selektor Ukrajine?

Marcelo Lippi bi bil dobra vzpodbuda za ukrajinsko ekipo pred domačim EP. (Foto: Žurnal24 main
Marcelo Lippi zanika, a je bil pred dnevi na tekmi Švice in Ukrajine v družbi veljakov ukrajinske nogometne zveze. Ti želijo novega selektorja. Bodo uspeli prepričati italijanskega strokovnjaka?

Po poročanju italijanskega športnega dnevnika Gazzetta dello Sport naj bi v kratkem ukrajinsko nogometno reprezentanco prevzel italijanski strokovnjak Marcello Lippi. Italijan naj bi vodil Ukrajince do konca evropskega prvenstva 2012, ki ga skupaj gostita Ukrajina in Poljska. Za vodenje ukrajinske ekipe naj bi Italijan dobil pet milijonov evrov. Grigorij Surkis želi novega selektorja predstaviti v začetku prihodnjega leta. Pogajanja naj bi se že začela, kajti na zadnji prijateljski tekmi med Ukrajino in Švico (2:2) je Lippi sedel na tribuni v družbi veljakov ukrajinske nogometne zveze.

Lippi je na minulem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki vodil italijansko izbrano vrsto, s katero pa je izpadel že po skupinskem delu. Prav zaradi tega je tudi odstopil. Ukrajino trenutno vodi Jurij Kalitvincev, ki je bil pomočnik nekdanjega selektorja Mirona Markeviča; ta je zaradi slabih iger odstopil avgusta. Lippi naj bi namigovanja o prevzemu ukrajinskega moštva že zavrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.