Šport > Nogomet
9127 ogledov

Bogataši so se izkazali za 'škrte podgane'

Lionel Messi poroka
Donacije bogatih nogometnih zvezdnikov so dvignile veliko prahu v Argentini.

Lionel Messi se je pred novo sezono poročil z dolgoletno življenjsko sopotnico Antonello Roccuzzo, goste na poroki pa je zaprosil, naj ne kupujejo daril, ampak naj raje namenijo prispevke v dobrodelne namene. Mladoporočenca sta želela s tem priskočiti na pomoč argentinski nevladni organizaciji, ki gradi hiše revnemu prebivalstvu.

In rezultat? Na poroko je prišlo 260 oseb, humanitarna organizacija pa je prejela 9.562 evrov. Messi je bil lahko razočaran, saj so njegovi bogati prijatelji, poroke se je udeležila kopica nogometnih zvezdnikov, za dobrodelne prispevke namenili po 37 evrov na osebo.  Gerard Pique je kasneje v enem izmed kazinojev v Rosariu sicer zapravil 11.000 evrov.

V Argentini je javnost ogorčena nad škrtostjo Messijevih svatov, med najbolj glasnimi je bil priznani argentinski televizijski voditelj Alejandro Fantino. "Bogataši so prave podgane. Lahko bi pustili nekaj več denarja za otroke, ki resnično živijo v težkih situacijah," je dejal Fantino.

Komentarjev 4
  • ECKING 14:48 07.avgust 2017.

    37eru/oseba WTF?? A to ste se zmotil vi vrli novinarji ali je bilo to res?? Ker ce je pa to res da so dali samo 37eur na osebo se mi pa mali Farselonski gravzi zamerli se bolj!!!!!

  • kapibara1 14:16 07.avgust 2017.

    Mesi, to je pa to, ko,vabiš bogate sluzavce.. Povabil bi "revne" preproste, bi se 100% več nakaplalo !!

  • igorgeus 13:36 07.avgust 2017.

    Zato pa so bogati...