Šport > Nogomet
148 ogledov

Bolivija ob točke, konec sanj o SP

bolivija EPA
Mednarodno arbitražno razsodišče za šport v Lozani je zavrnilo pritožbo Bolivije glede odbitka štirih točk v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018.

Fifa je februarja letos že zavrnila pritožbo Bolivije, ker je na lanskih kvalifikacijskih tekmah s Perujem in Čilom na igrišče poslala obrambnega igralca Nelsoa Cabrera, ki je pred leti (2007) že igral za Paragvaj, v Boliviji pa je odigral le tri sezone namesto petih, ki bi omogočile "naturalizacijo" igralca.

Bolivijcem je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) kazen naložila, ker so na dveh tekmah na igrišče poslali igralca, ki ni imel pravice nastopa. Bolivija je tako že ostala brez možnosti nastopa na SP.

Posledično sta za zeleno mizo do zmag s 3:0 prišla tako Peru kot Čile. Bolivija je sicer Peru ugnala z 2:0, s Čilom pa remizirala z 0:0. S tem pa je prišlo tudi do spremembe tudi pri vrhu lestvice. Čile, zmagovalec pokala Amerike, je z dodatnima točkama, skupaj jih je zbral 23, v ameriških kvalifikacijah za SP v Rusiji sedaj četrti, kar bi mu ob koncu zagotovilo samodejno udeležbo na prvenstvu, svetovni podprvaki Argentinci pa so nazadovali na peto mesto (22), ki prinaša le dodatne kvalifikacije med desetimi južnoameriškimi ekipami.

Paragvaj je po 14. krogih osmi (18), Bolivija pa deveta (10), predzadnja. Prepričljivo vodi Brazilija (33), ki je že uvrščena na SP, pred Kolumbijo (23) in Urugvajem (22).

Argentina se bo na naslednji kvalifikacijski tekmi 31. avgusta v gosteh v Montevideu pomerila proti Urugvaju, Čile bo na ta dan gostil Paragvaj, Kolumbija pa bo v gosteh igrala z Venezuelo. Preostala para sta Brazilija - Ekvador in Peru - Bolivija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice