Šport > Nogomet
94 ogledov

Boljši časi za Muro

Tekma Mura - Udinese Simon Maljevac
Pri nekdanjemu prekmurskemu nogometnemu velikanu so dobili novo vodstvo, v prihodnje pa naj bi jim k vrnitvi med slovensko elito pomagal tudi ruski denar.

"Staro legendarno Muro poznam že od malega in pred kratkim sem naključno izvedel, v kašnem stanju je Mura in da brez svežega kapitala prihodnosti za klub ni. Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure okrnjen. Predvsem pa so prikrajšani zvesti navijači. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je poslovni partner nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega ruskih nogometnih klubov," je na izredni skupščini Društva Nogometna šola (NŠ) Mura dejal novi član UO Robert Kuzmič.

Ta je še povedal,  da so dogovorjeni za skupen vložek tako s slovenske, kot z ruske strani. Vložek v novo sezono 2015/16 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva. Kuzmič je še dejal, da je trenutna finančna situacija v društvu precej slaba. Poslovne obveznosti znašajo med 30 in 40 tisoč evrov po zdaj znanih in videnih podatkih: "Podrobno bomo zadeve pregledali v naslednjih dneh in takrat bo pripravljen sanacijski načrt, ki predvideva tudi reprogramiranje večjih dolgov. Ena od rešitev je obročno odplačevanje dolgov." 

Tekma Mura - Udinese | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Na izredni skupščini je sicer odstopil dosedanji upravni odbor (UO) na čelu s predsednikom Tomislavom Knezom in strokovnim vodjem DNŠ Mura Borisom Štivanom. Na volitvah je bilo izvoljeno novo vodstvo, ki ga sestavljajo Boris Cigüt – predsednik, Denis Rajbar, Andrej Vidmar, Kuzmič, Štefan Žlebič in Beno Štornik. Člansko ekipo Mure bo vodil nekdanji slovenski reprezentant Franc Cifer, športni direktor pa bo Mitja Mörec. Skupaj se lahko pohvalita z 21 nastopi v dresu Slovenije, Cifer jih je zbral sedem, Mörec pa 14.

"Cilj članske ekipe v jesenskem delu je, obdržati stik z ekipami v vrhu 3. SNL Vzhod, spomladi pa, če bo priložnost, odkrito napasti vrh 3. SNL Vzhod in uresničiti enega od novih ciljev NŠ Mura, to je po koncu sezone 2015/16 preboj v 2. SNL. Zdajšnja tekmovalna uvrstitev (3.SNL) namreč postavlja izhodišče, ki omogoča z načrtnim dolgoročnim strokovnim delom, v obdobju do treh let uvrstitev v 1. SNL in v naslednjih dveh letih tudi v evropska tekmovanja, kar je 5 letna strateška usmeritev novega vodstva. Muro je treba vsekakor vrniti na slovenski in evropski nogometni zemljevid ter navijačem in pristašem prekmurskega nogometa dati to kar si želijo in zaslužijo," je še zapisano na uradni strani kluba.

Komentarjev 2
  • otohazza 10:55 25.julij 2015.

    V MS je stadion.

  • dragec 10:46 25.julij 2015.

    Vse moj do mojega - tako bi rekli Srbi za tretjerazredno Muro. Županu pa svetujem, naj se znebi štadiona.