Šport > Nogomet
30 ogledov

"Boljši smo z nožem na vratu"

Olimpija Maribor večni derbi Jasmin Handanović Jaka Dimc
Naš prvak Maribor se bo prihodnji teden v prvi tekmi četrtega predkola Lige prvakov v zagrebškem Maksimirju pomeril z Dinamom. Čeprav je vmes še en prvenstveni krog, še prej pa reprezentančni termin, dvoboj že dviguje temperaturo med nogometnimi navdušenci.

"Nekaj sproščenosti morda bo, preveč pa je ne sme biti, saj mislim, da smo močnejši, ko smo napeti, ko imamo nož na vratu. Strasti se bodo gotovo sproščale na tribunah, mi na igrišču pa moramo ostati hladni, moramo igrati z glavo," je vratar Maribora Jasmin Handanović pokomentiral dejstvo, da je Dinamo Zagreb v dvoboju favorit in da bo ekipa naših prvakov zaradi tega morda lahko malce bolj sproščena.

"Katerikoli drugi klub bi dobili za nasprotnika, bi imeli na papirju manjše možnosti, tako da z žrebom ne smemo biti nezadovoljni. Tako kot Dinamo imamo tudi mi svojo računico. Vse bomo dali od sebe, da premagamo tudi hrvaškega prvaka in se uvrstimo naprej. Zdi se mi pomembno, da je prva tekma v Maksimirju, saj se bo naš strokovni štab, posledično pa tudi mi sami, gotovo dobro pripravil na gostovanje v Zagrebu, in tja gremo optimistično ter po dober rezultat," je še dodala mariborska hobotnica.

"Mariboru želim napredovanje"

"Zaenkrat še ne razmišljamo preveč o Dinamu, saj se je treba najprej dobro spočiti. Ko bo prišel čas za to, pa bomo Dinamu posvetili vso pozornost, ki si jo zasluži. Seveda upamo na presenečenje, bo pa zelo težko," je dejal Dejan Trajkovski, levi bočni nogometaš Maribora.  

"Dinama sicer ne poznam preveč dobro, vem pa, da igra drugače kot Olimpija. Mi poskušamo igrati tehnično dovršen nogomet kratkih podaj, Zagrebčani igrajo na drugačen način in Mariborčani se bodo Zagrebčanov gotovo lotili na drugačen način, kot so se nas. Želim pa Mariboru vse najboljše v tem dvoboju, rad bi jih videl v Ligi prvakov, saj bi bilo to dobro tako za njih, kot za ves slovenski nogomet," pa bo na rivalstvo ob spremljanju dvoboja Dinamo – Maribor vsaj začasno pozabil trener Olimpije, Ermin Šiljak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.