Šport > Nogomet
22 ogledov

Bratuškova prisluhnila nogometašem

Športniki v kiolektivnih športih so se znašli v veliki finančni krizi sporoča pr IFP
V Ljubljani se je začela skupščina mednarodnega združenja nogometnih sindikatov Fifpro, ki jo je z uvodnim nagovorom odprla predsednica vlade Alenka Bratušek.

Na rednem letnem zasedanju sindikata se je zbralo 186 delegatov iz 67 držav. Skupščina je uvodni dan potrdila odločitev upravnega odbora, da je novi predsednik Fifproja Philippe PiatProgram skupščine Fifproja je bil v prvem dnevu naravnan predvsem na notranjo politiko in volitve v organe organizacije. Izvoljeni pa so bili tudi predstavniki enajstčlanskega izvršnega odbora, kjer je svoj mandat spet dobil predsednik Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) Dejan Stefanović, in člani delovnih komisij.

Premierka prisluhnila nogometašem

Nekdanji nogometaš Piat je bil že na septembrskem zasedanju mednarodnega nogometnega sindikata Fifpro imenovan za novega predsednika, na položaj, na katerem je že bil od novembra 2005 do novembra 2007. Enainsedemdesetletni Francoz se je predstavil v Ljubljani, saj ga je morala za štiriletni mandat (2013–2017) potrditi še generalna skupščina.

Pred uradnim začetkom skupščine sta predstavnika Sindikata športnikov Slovenije in Spinsa opravila tudi kratek razgovor s predsednico vlade. Predstavila sta ji dejavnosti in delo sindikatov ter pobudo o sistemskem reševanju statusa športnikov v Sloveniji. Tu je bil govor predvsem o predlogu zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov. Bratuškova se je na predstavljene vsebine odzvala pozitivno in podprla prizadevanja obeh sindikatov, so sporočili iz Spinsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.