Šport > Nogomet
21 ogledov

Brazilci bodo SP varovali tudi z nemškimi tanki

tank leopard 2 Reuters
Brazilija bo močno okrepila varnost pred nogometnim svetovnim prvenstvom leta 2014 in olimpijskimi igrami leta 2016.

Mesec dni pred začetkom nogometnega pokala konfederacij so Brazilci že razporedili osem nemških tankov gepard 1A2, ki so opremljeni z raketami za obrambo zračnega prostora, je poročal portal G1.

Brazilija je aprila kupila kar 38 tovrstnih tankov, generala Marca Rolanda Heiseja povzema portal, namenjeni pa so prav zaščiti zračnega prostora med nogometnim svetovnim prvenstvom in olimpijskimi igrami. Pripadniki brazilske vojske se z novo opremo ta čas intenzivno seznanjajo v eni od nemških kasarn.

Tudi roboti za varnost

Že pred dnevi so Brazilci potrdili tudi, da bodo za varnost na obeh velikih športnih prireditvah skrbeli tudi z roboti. Gre za 30 robotov, za katere so odšteli približno 2,7 milijona evrov, ki lahko med drugim s pomočjo kamer skrbijo za osnovni nadzor, prav tako pa jih bodo lahko uporabili za odstranjevanje eksplozivnih teles.

Okrepljena bo tudi varnost na državnih mejah. Že med pokalom konfederacij bo za varnost na mejah skrbelo tudi 25 tisoč vojakov. A njihova naloga ne bo le varnost in preprečevanje ilegalnega prehoda meje, ampak naj bi delovali tudi v boju proti tihotapcem droge in orožja ter preprodajalcem avtomobilov.

Pokal konfederacij bo med 15. in 30. junijem potekal v šestih brazilskih mestih in velja za generalko pred nogometnim SP 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.