Šport > Nogomet
16 ogledov

Brazilci hočejo Guardiolo

pep guardiola EPA
Po porazu z Mehiko v finalu olimpijskih iger (1:2) se je na brazilskega selektorja Mana Menezesa vsul plaz kritik. Brazilski navijači in novinarji pa že imajo svojega favorita za njegovega naslednika - Pepa Guardiolo.

"Menezes ne zna izbirati pravih igralcev in ne zna postaviti napadalne igre. Če bo šlo vse po sreči, upam, da bo prijateljska tekma proti Švedski v Stockholmu (15. avgust, op. p.) njegova zadnja na selektorskem stolčku," je bil oster nekdanji odlični napadalec Selecaa, Romario.

Kljub močni zasedbi, v kateri so bili tudi Neymar, Oscar, Damiao, Thiago Silva in Hulk, se Brazilci spet niso uspeli okititi z olimpijskim zlatom, to jim ni uspelo še nikoli.

Na socialnih omrežjih Facebook in Twitter so pobude za imenovanje novega selektorja naletele na plodna tla. Največ nogometnih navdušencev bi na klopi brazilske reprezentance rado videlo nekdanjega trenerja Barcelone, Josepa Guardiolo. Facebook stran "Guardiola za selektorja" ima tako že skoraj 12 tisoč privržencev.

Vsi pa se z imenovanjem Katalonca za šefa brazilske izbrane vrste ne strinjajo. Eden izmed njih je tudi nekdanji selektor selecaa, Carlos Alberto Parreira. "Tujec ne razume naših značilnosti. Tu ne gre le za nogomet, gre za našo kulturo in naše posebnosti, ki jih lahko razume le domač trener. Poleg tega pa smo vseh pet naslovov svetovnega prvaka osvojili z domačim selektorjem," je povedal Parreira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.