Šport > Nogomet
41 ogledov

Brez prenosa vijoličastih

marcos tavares maribor levski liga evropa Profimedias
Navijači Maribora bodo najverjetneje ostali brez prenosa naslednje evropske tekme svojih ljubljencev.

Čeprav naj bi Mariborčane na stadionu v Aberdeenu pričakalo 18.000 ljudi, pa drugje na Škotskem ni velikega interesa za srečanje škotskega in slovenskega predstavnika, zato je zelo verjetno, da si po televiziji ne bo mogoče ogledati naslednjega dvoboja Mariborčanov v Evropski ligi.

Na Kanalu A, ki je prenašal obe tekmi z Levskim v prejšnjem kolu, niso optimistični. "Takoj po uvrstitvi NK Maribor v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo smo začeli pogovore z obema kluboma, tako Aberdeenom in Mariborom, za odkup pravic za neposredni prenos obeh tekem. Z Mariborom smo dosegli dogovor, da tekmo v Ljudskem vrtu prenašamo neposredno na Kanalu A. Ravno tako so bili zelo konstruktivni pogovori s škotskim Aberdeenom, ki pa na žalost do sedaj ni našel nobene domače televizije, da bi bila zainteresirana za prenos te tekme," je za Večer pojasnila odgovorna urednica informativnega in športnega programa Tjaša Slokar Kos. In dodala: "Takšne tekme ni moč prenašati brez sodelovanja z lokalnimi producenti, ki fizično omogočijo televizijski prenos."

V minuli sezoni je v podobnem primeru sicer mariborski klub omogočil spletni prenos dvoboja z Astano iz Kazahstana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.