Šport > Nogomet
22 ogledov

Brez vstopnice boste pristali v zaporu

navijači dinamo zagreb huligani EPA
Navijačem zagrebškega Dinama od srede do petka ne bo dovoljen vstop v Eindhoven, če ne bodo imeli vstopnice za tekmo Evropske lige.

Nizozemske oblasti v strahu pričakujejo navijaško skupino Bad Blue Boys, ki si je s številnimi incidenti na domačih in evropskih zelenicah pridobila nadvse negativen sloves.

Dinamo se bo v četrtem kolu Evropske lige pomeril s PSV Eindhovnom, župan nizozemskega mesta Rob van Gijzel pa je izdal posebno odredbo, ki hrvaškim navijačem prepoveduje vstop v mesto, če nimajo vstopnice za tekmo.

Nizozemski Ed.nl poroča, da bo prepoved veljala od srede do petka, oblasti pa obljubljajo, da bodo kršitelje aretirali – tudi če se bodo samo pojavili na letališču! Nizozemci so odločitev sprejeli zaradi prejšnjih izkušenj z navijači zagrebškega kluba v drugih evropskih mestih.

''Bad Blue Boys so eni izmed najzloglasnejših evropskih huliganov. Dobrodošli niso niti na svojem stadionu. Pred dvema tednoma je Dinamo proti PSG igral pred praznimi tribunami,'' piše nizozemski portal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.