Šport > Nogomet
2717 ogledov

Brutalen napad na zvezdnika, odgovor temu primeren

mesut ozil Epa Özil je reprezentanci pomahal v slovo.
Nemški zvezdnik je z napovedjo reprezentančnega slovesa dvignil veliko prahu.

Nemški napadalni vezist Mesut Özil, ki od leta 2013 brani barve Arsenala, se je po debaklu Nemčije na SP v Rusiji odločil za končanje reprezentančne kariere.

Mesut Özil Italija Nemčija Euro 2016 Zvezdnikovo slovo Šport "Ko zmagamo sem Nemec, ko izgubimo sem imigrant"

Eden najboljših nemških nogometašev zadnjih let se je po izpadu v skupinskem delu znašel na udaru razočarane domače javnosti, katero je razjezil že pred začetkom prvenstva s poziranjem ob turškem predsedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu.

"Fotografiranje s predsednikom Erdoganom ni bilo predmet politike ali volitev, temveč je šlo za spoštovanje do najvišjega poltičnega predstavnika države, iz katere izvira moja družina," je zapisal Nemec turških korenin. "Odnos, ki sem ga bil deležen s strani Nemške nogometne zveze (DFB) in številnih drugih, me je pripeljal do tega, da ne želim več obleči dresa nemške reprezentance. Počutim se nezaželenega in zdi se, da so vsi moji dosežki, ki sem jih zbral od reprezentančnega debija leta 2009, pozabljeni," je v čustvenem pismu zapisal Özil in pomenljivo dodal: "Ko zmagamo, sem Nemec, ko izgubimo, sem priseljenec."

Hoeness: Njegova igra je sranje

V luči nogometaševega nepričakovanega slovesa se je oglasil predsednik Bayern Münchna Uli Hoeness in na Özilov račun izrekel kar nekaj težkih besed. "Vesel sem, da je nočne more konec. Njegova igra je že leta eno veliko sranje. Zadnji dvoboj na zelenici je dobil na SP leta 2014. Zdaj pa se skriva za to fotografijo. Kadarkoli smo igrali z Arsenalom, smo igrali prek njega, ker smo vedeli, da je šibek člen. Njegovih 35 milijonov sledilcev, ki v resničnem življenju sploh ne obstajajo, je prepričanih, da je igral dobro, ko mu uspe ena diagonalna podaja. V državni reprezentanci ni prostora za Özila," je bil kritičen prvi mož Bayerna.

uli hoeness | Avtor: Epa Epa

Özil je v reprezentančnem dresu debitiral leta 2009. Nastopil je na 92 tekmah in zabil 23 golov ter odigral eno ključnih vlog pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka leta 2014 v Braziliji, kjer je Nemčija v finalu premagal Argentino. Nogometaš se na kritiko ni odzval, v bran pa mu je stopil njegov agent Erkut Sogut.

"Gospod Hoeness je s svojimi komentarji povsem zgrešil bistvo, ki nima nobene povezave z nogometom. S tem želi preusmeriti pozornost. Kot ste lahko opazili, se Mesut v svojem sporočilu ni osredotočil na nogomet. Prava težava je rasizem in diskriminacija, katerima je podvržen. Hoeness je dokazal, da je takšen kot ljudje, o katerih govori Mesut. Namerno je spregledal širšo sliko. Točno ve, kaj počne. Misli, da bo z norimi izjavami o Mesutovi igri sprožil veliko reakcijo in prekril dejanski problem. Problem, s katerim se številni Nemci ne upajo soočiti in bi ga raje pometli pod preprogo. S takšnimi idiotskimi izjavami je pokazal svoj karakter in pravo osebnost," je za Goal.com povedal nogometašev agent.

Özil je bil petkrat izbran za najboljšega nemškega nogometaša (2011, 2012, 2013, 2015, 2016), od tega je dve priznanji prejel po osvojitvi naslova svetovnega prvaka. "Mesut sprejema kritiko na račun njegove igre, vendar gospod Hoeness nima dokazov, s katerimi bi podprl svoje neumnosti. Številke so jasne. 23 golov in 40 podaj, kar je nemški rekord. Petkratni dobitnik priznanja za najboljšega igralca. Hoeness trdi, da je Mesut kot duh, a kateri duh bi osvojil toliko priznanj? Na SP 2018 je na 90 odigranih minut ustvaril več priložnosti kot katerikoli drug nogometaš, vendar se ga vseeno kritizira. Kot predsednik Bayern Münchna bi moral več pozornosti nameniti svojim igralcem, saj kar osem reprezentantov igra v njegovem klubu," je dodal Sogut.

Komentarjev 1