Šport > Nogomet
4782 ogledov

"Ko zmagamo sem Nemec, ko izgubimo sem imigrant"

Mesut Özil Nemčija Italija Euro 2016 EPA
Zvezdnik napovedal reprezentančno slovo.

Za Nemčijo in Mesutom Özilom je neuspešen nastop na svetovnem prvenstvu, svetovni prvaki iz leta 2014 so se na mundialu v Rusiji poslovili že po skupinskem delu tekmovanja. Za slabe predstave so mnogi v Nemčiji okrivili prav zvezdnika Arsenala. Ta se je zdaj odločil prekiniti molk, preko twitterja pa je napovedal slovo od izbrane vrste.

V njegovem zapisu je bil predvsem na udaru predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel. "Ne bom več grešni kozel za njegovo nesposobnost in nezmožnost, da opravlja svoje delo," je o predsedniku DFB zapisal Özil in dodal: "Zanj sem Nemec, ko zmagamo in imigrant, ko izgubimo."

Devetindvajsetletnik je izpostavil še besede politika Bernda Holzhauerja, ki ga je označil za "jeb... koz" in Wernerja Steera, ki je izrazil željo, da nogometaš "odfu... nazaj v Anatolijo".

Po zapisih nemških medijev, izjavah politikov in še zlasti po ravnanju vodstva DFB, je Özil tako sprejel "težko odločitev". "Počutim se nazaželenega, vse kar sem dosegel od mojega reprezentančnega debija v letu 2009 pa je pozabljeno," je svoje slovo še pojasnil Nemec s turškimi koreninami.

Komentarjev 1
  • kapibara1 21:22 23.julij 2018.

    Ozi igraj doma, te bodo imeli vedno radi..