Šport > Nogomet
30 ogledov

"Buffon pokazal, da je eden najboljših!"

Prst gor za Gianluigija Buffona. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Tako kot proti Severni Irski v prejšnjih kvalifikacijah bi Zlatan Ljubijankič tudi proti Italiji kmalu zabil s prvim dotikom. Toda pred njim je stal Gianluigi Buffon. "Nismo bili pravi, vseh enajst," je povedal po tekmi.
Buffon je spet pokazal, da je eden najboljših vratarjev na svetu. Škoda za to priložnost, toda mislim, da so Italijani danes vseeno zasluženo zmagali. Mi nismo bili na našem standardnem nivoju.
Zlatan Ljubijankič

Selektor Matjaž Kek je želel napad Slovenije poživiti sredi drugega polčasa, ko je namesto Zlatka Dediča v igro poslal Zlatana Ljubijankiča. Napadalec Genta bi imel kmalu spet instantni učinek, saj je ukradel žogo Italijanom in se po podaji Valterja Birse znašel v ugodnem položaju za strel, a je Gianluigi Buffon njegov poskus odbil v prečko. To je bila v 56. minuti prva in verjetno tudi zadnja priložnost Kekovih fantov na petkovi tekmi, po koncu katere je Ljubijankič spregovoril tudi za Žurnal.

Najbolj ste se približali zadetku od vseh slovenskih reprezentantov. Kako ste videli tisto akcijo, kjer ste stresli prečko?
Takoj ko sem prišel v igro, se je zgodilo, da smo jim odvzeli žogo, skupaj z (Valterjem) Birso sva stekla v 'polkontro', Birsa mi je lepo podal, odločil sem se za strel, toda … Buffon je spet pokazal, da je eden najboljših vratarjev na svetu. Škoda za to priložnost, toda mislim, da so Italijani danes vseeno zasluženo zmagali. Mi nismo bili na našem standardnem nivoju.

Kaj je odločilo tekmo? Kje vam je zmanjkal tisti odstotek proti Italijanom?
Ne vem … To bomo še vse analizirali, a glede na prvi vtis bi rekel, da so oni dobivali skorajda vse 'duele' na sredini igrišča, tako da se mi zdi, da je bila naša največja težava zadržati žogo spredaj, ko bi se lahko malce spočili, si pripravili kakšno priložnost … Danes tudi kot celota nismo bili pravi, vseh enajst. Težko je kriviti kogarkoli, kaj šele posameznika. To tekmo moramo čim prej pozabiti in se osredotočiti na naslednjo.

Kakšne so bile besede v slačilnici? Se je sploh veliko govorilo?
Seveda ni bilo tako veselo, kot je ob zmagah, toda vseeno. Mislim, da se danes vsi zavedamo, da nismo pokazali tistega, kar znamo.

V prejšnjih kvalifikacijah (za svetovno prvenstvo, op. a.) smo bili še v težjem položaju, a nam je na koncu vseeno uspelo priti do dodatnih kvalifikacij. Tudi zdaj ne mislimo obupati in že na naslednji tekmi se bomo poskušali vrniti nazaj v igro.
Zlatan Ljubijankič

Koliko moči imate za vrnitev po takšnem porazu? Vseeno ne bi bilo prvič, da se slovenska reprezentanca po kakšnem izmed razočaranj vrne še močnejša, boljša …
Tako je. V prejšnjih kvalifikacijah (za svetovno prvenstvo, op. a.) smo bili še v težjem položaju, a nam je na koncu vseeno uspelo priti do dodatnih kvalifikacij. Tudi zdaj ne mislimo obupati in že na naslednji tekmi se bomo skušali vrniti nazaj v igro.

Ima tekma s Severno Irsko zdaj kaj večji pomen, kot bi jo imela denimo, če bi proti Italiji zmagali ali (vsaj) remizirali?
Mislim, da ne. Če bi danes zmagali ali remizirali, bi morali to potrditi tudi na Severnem Irskem. Naša zmaga ne bi pomenila nič, če bi tam izgubili. Mislim, da bi se z zmago v torek spet vrnili v igro za drugo mesto in tako kot sem že rekel – za zmago v Belfastu bomo dali vse od sebe.

Zdaj se vam je v dirki za drugo mesto pridružila še Srbija, tako da se boj za Euro še dodatno zapleta. Lahko govorimo le še o bitki za drugo mesto, so Italijani že predaleč?
Res je. Dobro, nikoli ne moreš reči, da je že konec, toda realno so se zdaj stvari zapletle le v bitki za drugo mesto. Tu smo tri ekipe, ki se zanj borimo, a to smo vedeli že pred kvalifikacijami. Mislim, da se še na nobeno prvenstvo nismo uvrstili zlahka, čaka nas boj do zadnjega in mislim, da bo verjetno odločala prav zadnja tekma.

Prej ste omenili Buffona, verjetno pa si tudi Samir Handanovič zasluži vsaj častno omembo?
Normalno! Brez Samirja mislim, da je reprezentanca veliko slabša. Ne samo, da je zelo kakovosten vratar, ampak je pomemben člen naše ekipe tudi zaradi vzdušja, motivacije in vsega drugega. Mislim, da je on eden izmed glavnih igralcev te reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.