Šport > Nogomet
10 ogledov

Buffon: "Slovenijo zelo spoštujemo!"

Buffon se je po tekmi takole veselil z branilcem Palerma Federicom Balzarettijem Žurnal24 main
Ob množici italijanskih novinarjev se je bilo do njihovih nogometašev praktično nemogoče prebiti. Kljub vsemu sta nekaj besed za Žurnal spregovorila kapetan Gianluigi Buffon in Giuseppe Rossi.
Kaj je bilo odločilno? Odločilen je bil Thiago Motta, ki je zabil prelep gol. Potem je bila odločilna celotna ekipa, saj smo dobro odigrali tekmo, prav tako, kot nam je naročil selektor.
Gianluigi Buffon

Najprej smo želeli Gianluigija Buffona spomniti na poraz pred šestimi leti, ko mu je Boštjan Cesar zabil edini gol na tekmi (1:0). Je bila lekcija s tiste tekme uporabna? Buffon podpisanega ali ni razumel (bolj verjetno), ali pa se je želel izgogniti neugodni temi (manj verjetno).

"Vedeli smo, da nas čaka zelo težka tekma. Imamo veliko spoštovanja do Slovenije," je za Žurnal povedal vratar Juventusa. "Kaj je bilo odločilno? Odločilen je bil Thiago Motta, ki je zabil prelep gol. Potem je bila odločilna celotna ekipa, saj smo dobro odigrali tekmo, prav tako, kot nam je naročil selektor. Mislim, da smo si zaslužili zmago."

Izvrstni vratar je še dodal, da je prvo mesto za zdaj sicer res v njihovih rokah, toda da ni še nič odločenega: "Za zdaj je (prvo mesto v naših rokah, op. a.)! Toda pomembno je, da bo tudi po dveh ali treh naslednjih tekmah, zdaj šteje zelo malo," je še povedal Buffon.

Ne vem, če je bila to naša najboljša tekma, ampak gotovo je bila zelo dobra.
Gianluigi Buffon

Pred tem so ga dodobra izželi že italijanski kolegi, za katere se je dotaknil zgodovinsko težkih tekem proti Sloveniji in še enkrat pohvalil kakovost svojih soigralcev: "Po vsem tem je bila to izjemna predstava na težkem igrišču, proti zdravemu moštvu, in to na tekmi, kjer zgodovinsko trpimo. Z nekaj težavami smo zmagali, tako da grejo čestitke celotni ekipi. Ne vem, če je bila to naša najboljša tekma, ampak gotovo je bila zelo dobra. Sem smo prišli skoncentrirani, saj smo vedeli da igramo na težkem igrišču, tako da smo jim vsilili našo igro, pokazali velik karakter in igrali z žogo na tleh."

Rossi: "Slovenija dobra, a mi še boljši!"
V zborni angleščini je za Žurnal nekaj hitrih besed spregovoril tudi Giuseppe Rossi. Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, zdaj pa eno odkritij sezone pri Villarrealu, se je moral sicer spet zadovoljiti s klopjo, a ga je selektor Cesare Prandelli v igro poslal prav po vodilnem golu Thiaga Motte:

"Mislim, da smo igrali zelo čvrsto, res smo si želeli te tri točke in mislim, da smo res storili vse, da jih dobimo. Bila je dobra tekma, oni (Slovenija, op. p.) so igrali dobro, toda mi smo bili še boljši. Bolje smo zadrževali žogo, si ustvarili nekaj priložnosti in zabili lep zadetek prek Thiaga (Motte)," je misli o tekmi strnil fant iz New Jerseyja, ki angleščine več kot očitno ni pozabil.

"Te tri točke so zelo pomembne," je nadaljeval Rossi. "Prvi smo, zdaj imamo 13 točk. Vedno je dobro zmagovati na tekmah. To je bila za nas zelo pomembna zmaga." Italijane zdaj čaka revialna prijateljska tekma z Ukrajino, po kateri se bodo vsi srečni in zadovoljni spet vrnili v svoje klube. Za napadalca rumene podmornice naj bi, bojda, vsaj 30 milijonov evrov pripravljala celo Barcelona.

"Zdaj nas čaka prijateljska tekma z Ukrajino. To bo za nas dober test, še ena tekma, kjer bomo postali še boljša ekipa. Preizkusili bomo nekaj nogometašev, ki niso igrali in poizkušali še razširiti to moštvo in upam, da bo šlo vse dobro," je še povedal Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.