Šport > Nogomet
14 ogledov

Buffon svari pred močnimi Slovenci

Gianluigi Buffon se zaveda moči Slovenije, čeprav bodo Italijani zagotovo vsaj m Žurnal24 main
"Slovenija je iz leta v leto močnejša in ne bo lahko," je soigralce posvaril Gianluigi Buffon, kapetan italijanske nogometne reprezentance, ki se bo v petek v Stožicah pomerila s Slovenijo.

Vratar in kapetan italijanske nogometne reprezentance Gianluigi Buffon svari svoje igralce pred petkovo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 v Ljubljani proti Sloveniji. "Slovenija je iz leta v leto močnejša in ne bo lahko," je italijanskim novinarjem po torkovem treningu v Covercianu dejal vratar Juventusa.

Buffon ni skrival, da Italija želi osvojiti tri točke, a izpostavlja, da bo to v Ljubljani zelo težko, saj je Slovenija ekipa, ki je tradicionalno neugodna in Italija v tekmo nikakor ne gre v vlogi absolutnega favorita. "A seveda je naš cilj, da čim prej potrdimo igranje na evropskem prvenstvu 2012 in tudi tam si bomo želeli zmagati," je še dejal Italijan.

Buffon, ki je zbral že več kot sto nastopov za azzurre, se predobro spominja, kako nevaren tekmec je Slovenija. Njegove besede potrjuje tudi statistika. Italija Sloveniji še ni zabila več kot enega gola, v Sloveniji še ni zmagala, pa tudi na zadnjih dveh uradnih srečanjih v okviru kvalifikacij za SP 2006 sta moštvi doma zmagali z 1:0. Slovenija v Celju po golu Boštjana Cesarja v 82. minuti in Italija v Palermu po golu Christiana Zaccarda v 78. Posebna izkušnja je bila tudi zmaga Slovenije na prijateljski tekmi leta 2002 v Trstu, ko je Italijane utišal Sebastjan Cimerotič.

Na srečanju z novinarji se je kapetan Italije dotaknil tudi izbora selektorja Cesareja Prandellija, ki zaradi grobosti v ekipo ni uvrstil Maria Balotellija in Danieleja de Rossija. Še enkrat je podprl trdo roko selektorja: "Ve, kaj dela. Je kot skala, okrog katere se gradi ekipa."

Na ta način je Buffon utišal kritike po Prandelijevi izjavi, da v nogometu ne gre vedno le za zmago, da štejejo tudi druge vrednote in da gre pri nacionalni ekipi tudi za verodostojnost nogometa. Prav zato je iz ekipe začasno izključil omenjena zvezdnika, pa čeprav bi ju na tako zahtevni tekmi še kako potreboval.

Z zmago nad Slovenijo bi Italija naredila tudi velik korak k neposredni uvrstitvi na EP, saj ima trenutno, pred derbijem prvouvrščenih ekip kvalifikacijske skupine C, na lestvici tri točke prednosti pred Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.