Šport > Nogomet
16 ogledov

Buffon verjame v "nesmrtnega" Tottija

Buffon Totti Amelia Lippi Italija reprezentanca slikanje fotografiranje EPA
Kapetan italijanske nogometne reprezentance Gianluigi Buffon verjame, da si bo nekdanji soigralec Francesco Totti prislužil vnovičen vpoklic za svetovno prvenstvo (SP) v Braziliji.

Italija se je skupaj z Nizozemsko kot prva evropska reprezentanca že uvrstila na SP, ki bo prihodnje leto na sporedu v Braziliji. V taboru azzurrov je pred tekmo z Dansko v prvem planu bolj kot petkov nasprotnik nekdanji reprezentant Francesco Totti

Kapetan AS Rome je z nekaj fantastičnimi predstavami na začetku letošnje sezone Serie A, kjer Rimljani še ne poznajo poraza, spet obudil sanje naroda o vrnitvi v izbrano vrsto, ki jo je zapustil po SP v Nemčiji leta 2006.

"Vedno je bil in še vedno je – šampion"

Na novinarski konferenci ga je zdaj pohvalil tudi kapetan reprezentance in nekdanji soigralec Gianluigi Buffon, ki verjame, da lahko Totti nadaljuje z izjemnimi predstavami (do zdaj je zabil tri gole in podelil šest podaj) za vodilno moštvo italijanske lige, kljub 37 letom pa si po tekmah z Dansko in Armenijo, za kateri ni dobil vpoklica, izbojuje vrnitev med azzurre.

"Kot sem že rekel, imamo lahko v nekem določenem pogledu Tottija za nekakšnega nesmrtnega igralca," je v italijanski bazi v Covercianu dejal Buffon. "Njegova trenutna fizična in psihična kondicija ga skupaj z njegovo tehniko in naravnimi sposobnosti delata za nekoga, ki lahko ob vsaki priložnosti ne glede na starost naredi razliko. Zaradi svojih predstav Totti znova dokazuje, da je tisto, kar je vedno bil in še vedno je – šampion. Zato je nekaj običajnega, da vsi tako pozitivno govorijo o njem."

Tudi Prandelli z lepimi besedami

Totti se je na lastno pobudo od reprezentance uradno poslovil leto po SP v Nemčiji, leta 2007, v zadnjih izjavah pa mu je vrata za vrnitev pred mundialom odprl tudi selektor Cesare Prandelli.

"Moramo reči tudi, da je oktober, SP pa je že blizu, ampak vseeno bo na sporedu šele čez osem ali devet mesecev. Če bo takrat v enakem stanju, nihče ne bo dvomil," je dodal Buffon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.