Šport > Nogomet
17 ogledov

Calderon: "Če je Ronaldo nesrečen, naj ga prodajo"

Ramon Calderon javnosti sporoča, da je on zaslužen za prestop Cristiana Ronalda. AFP
Bivši predsednik Reala Ramon Calderon, ki je klub vodil do leta 2009, ko ga je prevzel Florentino Perez, je bil vedno oster kritik sedanje vodilne garniture in njene politike, nestrinjanje pa je spet izrazil v teh dneh.

"Če je igralec nesrečen v klubu, kot Cristiano Ronaldo trdi, da je, potem bi ga moral klub prodati drugam," je uvodoma v pogovoru za Eurosport Magazine povedal Ramon Calderon. "Meni se je to zgodilo z Robinhom, odvijala se je prava saga. A kupili smo ga za 28 milijonov evrov, prodali pa za 48 milijonov, tako da smo naredili dober posel."

Calderona prav tako skrbi, da imajo pri vodenju kluba trenutno velik vpliv posamezniki, ki so blizu Ronaldu. "Ronaldov agent Jorge Mendes je zdaj v ožjem vodstvu kluba, čeprav ni bil izvoljen s strani upravnega odbora, ki je klub prepustil njemu in Mourinhu. Nekateri igralci so prišli v Real zgolj zato, ker je Mendes njihov agent," je bil oster bivši predsednik "belega baleta".

"Kakája bi lahko pripeljal"

Najboljšega mnenja nima niti o trenutnem trenerju madridskega Reala, Joséju Mourinhu. "Mou je odličen trener in izjemen motivator, a včasih se obnaša obžalovanja vredno. A to mora razčistiti sam s seboj, kar pa se ne zdi verjetno."

Claderon je razkril tudi, da je imel že on možnost pripeljati Kakája na Santiago Bernabeu, a se zato ni odločil. "V prvem poskusu nam ga ni uspelo pripeljati, naslednje leto pa se je za to pokazala realna možnost, a smo se na podlagi poročila oglednikov iz več razlogov odločili, da ga ne pripeljemo. Florentino Perez se je odločil za njegov nakup, zdaj pa mora razrešiti ta problem," je zaključil Ramon Calderon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.