Šport > Nogomet
24 ogledov

Ceca: Nisem del nogometne mafije

Svetlana Ražnjatović Ceca se je pred policijsko nevihto zatekla na topli Ciper. Žurnal24 main
"Pred nikomer ne bežim in ničesar ne skrivam," se je s Cipra javila predsednica srbskega nogometnega kluba Obilić Svetlana Ražnjatović - Ceca.
 
 

Pred nikomer ne bežim in ničesar ne skrivam.

Ceca

 
Srbski mediji so se v zadnjih dneh na dolgo in široko razpisali o tem, da je Svetlana Ražnjatović - Ceca zapustila Beograd in Srbijo ter pobegnila na Ciper, ker naj bi bila naslednja na policijskem seznamu za aretacijo zaradi zlorabe položaja v nogometnem klubu. Srbska policija je konec lanskega leta začela lov na "nogometno mafijo", letos pa so priprli že več visokih predstavnikov nogometnih klubov, na vrsti pa so že novi seznami za aretacije in preiskave sumljivih prestopov in poslovanj.

"Že stokrat sem dejala in spet ponavljam, da nisem nogometna mafija niti nisem povezana z nogometno mafijo. Če bi proti meni imeli kakršenkoli dokaz, bi me obsodili že med akcijo Sablja, ko sem v priporu preživela 121 dni," je sporočila Ceca. Da njena zgodba ne drži čisto, razkrivajo podatki, da leta 2003, ko so izvajali akcijo Sablja, preiskovalci pod drobnogled niso vzeli Cecinega poslovanje v Obiliću , pač pa so preiskovali le njeno povezanost z atentatom in ubojem takratnega premierja Zorana Đinđića . V Srbiji je javna skrivnost, da Ceca ni ostala za rešetkami, ker je imela zaščito zloglasnega Zemunskega klana , katerega nekdanjega člana Dejana Milenkovića Bagzija so nedavno kot zaščiteno pričo sodišča vključili v preiskavo proti nogometni mafiji.


Vklenili so tudi nekdanjega predsednika Crvene Zvezde Dragana Džajića. © Action Images

 

Bagzi je preiskovalcem dejal, da sta vodji klana Dušan Spasojević - Šiptar in Mile Luković - Kum , oba dobra znanca policije, imela leta 2001 in 2002 pod svojim okriljem 15 nogometašev v prvi nogometni ligi. Bagzi še trdi, da je bil večkrat priča Spasojevićevim pozivom nekdanjemu predsedniku Crvene Zvezde in prvi žrtvi boja proti nogometnemu kriminalu Draganu Džajiću , ki so mu ukazovali, kateri igralci naj bi bili v ekipi in katere je treba prodati. Zemunski klan je nadzoroval tudi predsednika drugega beograjskega velikana Partizana Žarka Zečevića in predsednico Obilića Ceco. Tako Zečević kot Ceca trenutno nista v Srbiji.

 
 

Sedanji vodilni delavci si ne zaslužijo več opravljati funkcij.

Dragan Bulić, predsednik srbskega združenja nogometnih prvoligašev

 
Nadaljevanje prvenstva pod vprašajem
Dragan Bulić , predsednik združenja prvoligašev, je vse člane Nogometne zveze Srbije (FSS) in klubske delavce, ki so na begu, pozval, naj se vrnejo v Srbijo. "Vse pozivam, naj se vrnejo, saj je sedanji položaj slab za srbski nogomet. Skupaj moramo sprejeti prave odločitve in začeti znova," je sporočil Bulić in hkrati dodal: "Vsi sedanji vodje si ne zaslužijo več voditi določene funkcije ali več njih. Vsi smo krivi za nastali položaj, brez izjem." Bulić razmere, v katerih so se znašli srbski klubi, opisuje kot ekstremne in dodaja, da je zaradi tega nadaljevanje srbske Meridijan lige pod velikim vprašajem.

Na prste stopili tudi predsedniku Mladosti
Nekdanji predsednik nogometnega kluba Mladost iz Apatina in sedanji član upravnega odbora Milan Trtica ter klubska sekretarka Rosa Arsić sta zadnja priprta. Policija ju je obiskala zaradi sumljivega poslovanja kluba. V priporu bosta preživela 30 dni. Policijska akcija v klubu Mladost je le nadaljevanje policijske preiskave, v kateri so možje v modrem priprli predsednika Vojvodine Ratka Butorovića , nekdanjega predsednika Crvene Zvezde Dragana Džajića in njegove najbližje sodelavce, številni vodilni člani nogometnih klubov in zveze pa so zapustili Srbijo in so v strahu pred aretacijo na begu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.