Šport > Nogomet
7 ogledov

Čeferin: Do marca čas za razmislek

zavrl čeferin Nogometna reprezentanca v Stožicah Boštjan Tacol
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je po porazu z Albanijo dejal, da vsi vpleteni potrebujejo nekaj časa za analizo. V pogovoru za uradno spletno stran zveze (www.nzs.si) ni podrobneje razpravljal o prihodnosti selektorja Slaviše Stojanovića. Novembra tekma proti Makedoniji.

"Na vsak način je (točkovni izkupiček, op. a.) to manj, kot smo pričakovali, ampak zdaj je prehitro za kakšne bolj poglobljene analize. Do marca imamo dovolj časa, da se stvari umirijo in da razmislimo, kako in kaj," je uvodoma za spletno stran NZS povedal predsednik organizacije Aleksander Čeferin.

• Tirana ni Copacabana: poraz
• Stojanović: "Izgubili po eni napaki"

"Predvsem menim, da potrebujemo nekaj časa za temeljite analize, ki jih mora opraviti strokovni štab. Z nadaljevanjem kvalifikacij se lahko spremeni še marsikaj. Prepričan sem, da bomo tisti, ki smo iskreno za temi fanti, ki jih podpiramo in imamo radi, še naprej izkazovali podporo reprezentanci. Včeraj, tako kot na vseh predhodnih tekmah, so se bojevali do konca, in kdor tega ni videl ali želel videti, je to njegov problem. Bojevali so se, kolikor so se mogli, v športu pa so zmage in porazi in mi v zadnjem času sicer doživljamo bolj zadnje, ampak ta trend se lahko hitro obrne," je nadaljeval Čeferin.

"Pojavljajo se zlonamerne in neutemeljene kritike"

Ljubljanski odvetnik se je dotaknil tudi kritik na račun selektorja Slaviše Stojanovića, glede katerih je dejal, da jih je veliko zlonamernih. Posredno je Čeferin tudi povedal, da Stojanović "še vedno ostaja selektor", kaj več pa po njegovem mnenju NZS ne more narediti.

"Če kritike niso zlonamerne, so celo dobrodošle. Pojavljajo se tudi zlonamerne in neutemeljene kritike, ampak to pride skupaj s funkcijo selektorja. NZS lahko nudi vso podporo reprezentanci, strokovnemu vodstvu in drugim deležnikom v slovenskem nogometu ter lahko jasno pove, da selektor še vedno ostaja selektor, več pa ne moremo narediti. To je običajno v nogometnem svetu, pozicija selektorja je pač taka, da je veliko čustev, ljudje te povzdigujejo, če imaš velike uspehe, morda celo nerealno, če pridejo neuspehi, pa te ponižujejo, pogosto prav tako nerealno," je dodal Čeferin.

Novembra v Skopju z Makedonijo

Po poročanju Nogomanie bo Slovenija 14. novembra odigrala prijateljsko tekmo proti Makedoniji v Skopju. Dolgo časa se je omenjala pot na Bližnji vzhod, a bodo nasprotniki Stojanovićevih varovancev očitno Agim Ibraimi in prijatelji, ki so v torek doma presenetljivo premagali Srbijo (1:0). Edini gol je iz enajstih metrov zabil prav vezist Maribora.

Proti reprezentanci, ki jo je pred časom vodil tudi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, je Slovenija doslej odigrala le dve tekmi, obakrat pa so bili boljši Makedonci. Leta 1993 je bilo v Kranju 1:4 za goste, v Skopju pa so Makedonci slavili z 2:0.

Komentarjev 7
  • 1111 17:05 17.oktober 2012.

    ...SRAMOTA!...tako slabe igre, kot jo je prikazala SLO ekipa v zadnjih 2-3 tekmah, pa še ne...spominja me na reprezentanco pod vodstvom Verdenika...slow motion!

  • jaki 15:22 17.oktober 2012.

    Matjaž Kek je zelo dobro vodil reprezentanco, gradil je za naprej. Ko pa je ljubljanska nogometna mafija naredila prevrat v NZS, odstavila Keka, na čelo postavila barabskega odvetnika, za selektorja pa lepotca Slavišo, gre pa vse v PM (ampak ne ...prikaži veče na postajo milice, ampak v pizdomaterno)!

  • juventus1897 14:50 17.oktober 2012.

    Vedno sem z navdušenjem spremljal tekme SLO reprezentance, vendar, to ni več ničemur podobno!