Šport > Nogomet
28 ogledov

Stojanović: "Izgubili po eni napaki"

Kampl Cana Albanija Slovenija Tirana kvalifikacije SP 2014 Brazilija EPA
Slovenski selektor Slaviša Stojanović je po porazu proti Albaniji v Tirani dejal, da so Albanci iz "enega konkretnega predložka" dosegli gol in zmagali. "Mislim, da smo bili na tej tekmi oškodovani," se je na nedosojeno enajstmetrovko nad Timom Matavžem ozrl Mirnes Šišić.

"Prišli smo z željo po zmagi. Izgubili pa smo tekmo po eni napaki naše ožje obrambe. Na težkem igrišču smo se borili, kolikor se je dalo, imeli polpriložnosti, tudi priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Domačini pa so iz enega konkretnega predložka zadeli in dobili tekmo," je po porazu proti Albaniji na stadionu Qemala Stafe povedal selektor Slaviša Stojanović.

• Tirana ni Copacabana: daleč je SP

"Albanci so bili zelo kompaktni, Cana je bil res na vrhunski ravni, pobral nam je skoraj vse dolge žoge, blokiral, ker je bilo treba na določenih delih igrišča preskočiti igro, saj to ni dopuščalo kakšne kombinatorike. Z menjavami smo poskušali rešiti tekmo, s Šišićem, ki je sposoben ena na ena, Čavuševićem kot drugim napadalcem in Kamplom, ki naj bi naredil kakšen višek čez sredino, ampak na žalost se ni izšlo," je še dodal.

Veliko bolj oster, predvsem do predstave švedskega sodnika Martina Hanssona, je bil rezervist Mirnes Šišić. Član OFI Krete je na zelenico stopil v drugem polčasu pri rezultatu 0:1, skupaj s soigralci pa mu ni uspelo zabiti vsaj izenačujočega zadetka, kar Slovenijo s porazom pred nadaljevanjem kvalifikacij pušča v sila nezavidljivem položaju.

Brečko: "To sploh ni bilo igrišče"

"Poskušati bi morali več igrati v širino, toda njihovi branilci so zelo visoki, močni, tako da je bilo težko prebijati njihovo obrambo. Prisiljeni smo bili igrati njihovo igro. Mislim pa, da je bil storjen prekršek nad Timom Matavžem za enajstmetrovko, ne vem, zakaj ga sodnik ni piskal. Mislim, da smo bili na tej tekmi oškodovani," je dejal Šišić.

"Težko je zdaj karkoli pametnega povedati. Zelo sem razočaran. Kljub temu, da smo pustili srce na igrišču, se borili, to ni bilo dovolj in boli," ga je dopolnil branilec Marko Šuler, njegov stanovski kolega Mišo Brečko pa je okrcal tudi zelenico v Tirani, ki si po njegovem mnenju sploh ne zasluži naziva igrišče.

"Nismo vajeni takšnega igrišča. To sploh ni bilo igrišče. Ni se dalo igrati. Imeli smo nekaj priložnosti, tako kot oni. Oni so zabili, mi ne, zato so zmagali. Ni še vse izgubljeno, ampak je blizu tega. Tri točke s štirih tekem so definitivno premalo," je povedal Brečko.

Komentarjev 23
  • sintesi 18:47 18.oktober 2012.

    bravo za poraz-hočem pa tudi znižanje RTV prispevka ker ne bo treba komentatorjev pošiljat posvetu......

  • Gigii 15:34 17.oktober 2012.

    Veš kaj ? Fuzbalerji sploh niso zanič!če selektor ne zna narediti taktike je njegova krivda. selektor je tudi za to da motivira igralce ko jim ne gre kar toti bosanski izmeček ni niti sposobn narediti.

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 14:22 17.oktober 2012.

    Ja, in kaj bo potem? Če so fusbalerji zankurc, jim tudi petkratni odstop selektorja ne bo pomagal. Tu je naš največji primitivizem: 1 (en) selektor je vsega kriv samo zato, ker 11(enajst - i kusur) kao fusbalerjev nima blage zveze ...prikaži več z nogometom. Sploh pa - kje ste zdaj vsi tisti harmonikarji, ki ste njega dni tako evforično vzklikali: "kdor ne skače, ni Sloven'c!". Po vsem tem "silnem uspehu" sedanjih slovenskih nogometnih zvezd imam občutek, da so Slovenci izumrli ... nobeden več namreč ne skače ... Beda!!!PS: pa ne se sekirat, ker niste namesto NAŠE IZBRANE VRSTE raje gledali tekme Nemčija - Švedska, ker ... pa komu jest sploh nakladam?!¨(in hvala za minuse!)