Šport > Nogomet
6 ogledov

Čeferin obljubil več pomoči na lokalni ravni

Janez Kocjančič © Saša Despot Žurnal24 main
Nogometna zveza Slovenije je na današnji letni skupščini na Brdu pri Kranju opravila volitve nadzornega odbora in arbitražnega sveta NZS za obdobje med letoma 2013 in 2017 ter potrdila finančni načrt za leto 2013. V tem letu bodo prihodki in odhodki znašali po 8,9 milijona evrov.

V uvodu skupščine je predsednik NZS Aleksander Čeferin obljubil več pomoči klubom na lokalni ravni ter poudaril slabo sliko slovenskega gospodarstva, ki ima neposreden vpliv tudi na slovenski nogomet. Nato je Gruzijec David Petriasvili, posebni odposlanec predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michaela Platinija, pohvalil Slovenijo za odlično organizacijo lanskega evropskega prvenstva do 17 let, letne skupščine pa se je udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, ki je izpostavil, da je nogomet najbolj priljubljen šport v Sloveniji, NZS pa ena najbolj organiziranih zvez pod okriljem OKS.

Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je nato predstavil poročilo o delu v letu 2012 ter finančno poročilo in program dela za leto 2013. NZS v tem letu načrtuje proračun v višini 8,9 milijona evrov, 29 odstotkov sredstev pa naj bi prejela od Uefe, 28 odstotkov od televizijskih pravic, 21 odstotkov pa z naslova sponzoriranja in oglaševanja. Na drugi strani so odhodki prav tako ocenjeni na 8,9 milijona evrov: največji koristnik proračunskih sredstev bo reprezentanca A s 25 odstotki, mladinski nogomet in mlajše selekcije bodo prejele 21 odstotka proračuna, klubski nogomet in licenciranje 17, skupni stroški NZS pa so ocenjeni na 16 odstotkov proračuna za leto 2013.

Novi predsednik nadzornega odbora NZS je Jože Klinec, člani pa Darko Marinčič, Marjan Vučko, Dušan Jerončič in Andrej Pečelin. Prvi mož arbitražnega sveta med letoma 2013 in 2017 bo Janez Gradin, člani sveta pa Marjan Drvarič, Tomaž Sulič, Niko Kolar in Božidar Kukovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.