Šport > Nogomet
26 ogledov

NZS potrdila nov termin snežnega derbija

Tekma Maribor Olimpija Pokal Slovenije Ljubljana Mitrović Delamea Mlinar Džafić Saša Despot
Nogometaši Olimpije in Maribora bi morali v soboto v Ljubljani odigrati prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije. Čeprav so tekmo začeli, jo je glavni sodnik Matej Jug po 25 minutah zaradi premočnega sneženja in neustrezne igralne površine prekinil. NZS je potrdila, da bo tekma na sporedu 27. 2. ob 18.30.

Prvo tekmo četrtfinala pokala Slovenije, ki je v soboto zaradi ekstremnega vremena odpadla, bosta Olimpija in Maribor odigrala v sredo, 27. 2., ob 18.30. Zz Nogometne zveze Slovenije so še sporočili, da bo povratni obračun na sporedu 6. marca ob 17. uri v Ljudskem vrtu.

Prvi večni derbi leta 2013 je bil po 25 minutah igre prekinjen zaradi obilnega sneženja, ki je ohromilo igro na ljubljanskih Stožicah. "Tekmo smo odpovedali zaradi vremenskih razmer. Sodnik je ugotovil, da je na prvem mestu varnost igralcev. Vreme je bilo vse slabše in nič ni kazalo, da bi se kaj izboljšalo. Že v 11. minuti je bila tekma prekinjena za štiri minute, ker se črte niso več videle. Ker bi se lahko kdo poškodoval, je sodnik ocenil, da je neprimerno nadaljevati. Sicer smo že pred začetkom razmišljali, ali je primerno igrati ali ne, poskušali narediti vse, na koncu pa videli, da ne gre," je po tekmi pojasnil delegat Danilo Kacijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.