Šport > Nogomet
27 ogledov

Čeferin odgovarja na obtožbe Maribora

Ta hip za predsednika NZS najbolje kotira Aleksander Čeferin. (Foto: Dejan Mijov Žurnal24 main
Kako pestro je bilo dogajanje na večnem derbiju Maribora in Olimpije, je razvidno še danes, saj obtožbe dežujejo iz vseh strani. V taboru vijoličastih so zapisali, da je Aleksander Čeferin grozil Zahoviču, takoj se je odzvala Olimpija, spregovoril pa je tudi predsednik slovenske nogometne zveze.

Predstavniki mariborskega kluba so sporočili, da so bili na tekmi med Mariborom in Olimpijo deležni prenekaterih žaljivih izjav navijačev zelenih, polega tega pa naj bi žrtev groženj predsednika nogometne zveze Aleksandra Čeferina postal tudi Zlatko Zahovič.

Na trditve Maribora so se odzvali pri ljubljanski Olimpiji, prav tako pa je svoj komentar na dogajanje podal Aleksander Čeferin. V izjavi za javnost so predstavniki Olimpije zapisali:

Spoštovani,

na žalost smo po lepem nogometnem dogodku v soboto v Stožicah ponovno prisiljeni v debate o ne-nogometnih temah. Verjetno je javnosti že znano, da se – če je le mogoče – medsebojnega obstreljevanja prek medijev branimo, ker vztrajamo pri ohranjanju ravni kulturnega obnašanja, a smo tokrat preprosto prisiljeni reagirati.

Kako kdo javno ocenjuje sojenje, delo nogometnih institucij in celo vsega povezanega s slovenskim glavnim mestom, na koncu ni naša skrb, ne moremo pa ostati tiho, ko se začnejo zavajanja glede obnašanja funkcionarjev v VIP-prostoru stadiona Stožice, kjer je NK Olimpija Ljubljana pristojna za organizacijo in potek protokola.

Ne le presenečeni in začudeni, zgroženi smo nad izjavami direktorja NK Maribor g. Bojana Bana na ponedeljkovi novinarski konferenci, na kateri je obtožil predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) g. Aleksandra Čeferina z ničemer izzvanih groženj na račun športnega direktorja NK Maribor g. Zlatka Zahoviča v VIP-prostoru stadiona Stožice. Po tovrstni reakciji in nelogičnih zaključkih se lahko samo vprašamo, ali smo sploh bili na isti tekmi.

Prostaško obnašanje g. Zahoviča v VIP-prostoru ljubljanskega stadiona namreč ni nič novega, priča smo mu na žalost bili že ob derbiju v Ljubljani v prejšnji sezoni, tudi tokrat pa smo bili naravnost šokirani nad pomanjkanjem osnovnega bontona športnega direktorja Maribora. V osrednji VIP-prostor je najprej na silo vstopil z osebami, ki niso bile najavljene, potem pa sploh ni zasedel svojega sedeža, pač pa je srečanje stoje spremljal za predsednikom NZS, nenehno provociral in žalil g. Čeferina ter s svojim skrajno primitivnim vedenjem motil vse prisotne na omenjeni tribuni. Osebno sem zato že med srečanjem stopil do g. Bana in ga prosil, naj pomiri g. Zahoviča in ga opomni na spoštovanje osnovnega bontona v tuji hiši. Vendar kot kaže v NK Mariboru ni človeka, ki bi bil sposoben klubskega športnega direktorja kontrolirati. Če bi to z velikim začudenjem še razumeli, pa preprosto ne moremo doumeti, da so se pri NK Mariboru z zavajanjem lotili opisa grozljivega dogajanja v našem VIP-prostoru, ki ga je na našo veliko žalost spremljala polna VIP-tribuna naših povabljencev. Na žalost ugotavljamo, da NK Maribor in direktor g. Ban s tovrstnim zavajanjem javnosti delujeta skrajno neresno in povsem nekulturno. Kot kaže, bomo zato prisiljeni na naslednjem srečanju Olimpija : Maribor v Ljubljani poostriti varnost v našemu VIP-prostoru in še bolj selektivno izbrati osebe, ki jim bo sploh dovoljen vstop na VIP-tribuno.

S spoštovanjem, Sanel Konjević, direktor NK Olimpija Ljubljana

Čeferin: ''Obnašanje Zahoviča je bilo grozljivo''

Oglasil se je tudi obtoženi Aleksander Čeferin, ki naj bi na VIP-tribuni grozil Zlatku Zahoviču. "Te trditve so čista izmišljotina, preseneča pa me, da prihajajo od Bana, ki je bil tam in je bil že med tekmo večkrat opozorjen, naj umiri Zahoviča," je za RTVSlo.si povedal Čeferin, ki je podal tudi opis dogajanja na tribuni: "Resnično se je dogajalo približno takole. Zahovič je v močno veselem stanju prišel na VIP-tribuno in nekaj minut po začetku tekme pričel vpiti na Aleša Zavrla, generalnega sekretarja NZS-ja, in ga zmerjati. Govoril je, da bo naj****, da je svinja, da je svinja njegov oče Rudi Zavrl, da za sojenjem stoji Vlado Šajn in da naj reprezentanca ne hodi v Maribor, ker bodo sicer napadeni tako igralci kot vodstvo. Nato sem Zahoviču rekel, naj se umiri, in zavpil je name: 'Ti pa bodi tiho, ker se s tabo ne pogovarjam!!!' Tako se je 'dialog' končal, poslušali smo le povsem pobesnele krike Zahoviča, kot npr. "j**** vam m****", p**** vam m*******" in podobno. Bilo je grozljivo neokusno,'' je za RTVSlo.si razkril predsednik Nogometne zveze Slovenije.

''Po tekmi je Zahovič ponovno prišel do mene in rekel, da se me ne boji, da me lahko najame in da sem med pogovorom dvignil kazalec, kar on smatra za grožnjo. Mislil sem, da je moj kazalec videl kot strahovito grožnjo zgolj zaradi stanja, v katerem je bil, a vidim, da ni tako. Obnašanje Zahoviča je bilo grozljivo, kar bodo potrdile mnoge priče, ki jim je v svojem pobesnelem stanju pokvaril lep nogometni večer. Škoda za tako velik klub, kot je NK Maribor, da ga ta oseba sramoti," je za RTVSlo.si še dodal Čeferin.

 

Komentarjev 2
  • zztop 22:16 13.avgust 2012.

    on ma zmiram prau, pa če tud ni, sej je to dokazu. Spomni se koga je vse branu , ene celo zastonj :)

  • izvedenec 22:06 13.avgust 2012.

    kdo še Čeferinom kaj verjame