Šport > Nogomet
20 ogledov

Čeferin verbalno grozil Zahoviču

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
Dogodki na prvem prvenstvenem večnem derbiju v letošnji sezoni med Olimpijo in Mariborom še vedno pretresajo nogometno dogajanje na sončni strani Alp. Vijoličasti so na posebni ponedeljkovi tiskovni konferenci razrkili, da je predsednik NZS Aleksander Čeferin med večnim derbijem verbalno grozil Zlatku Zahoviču.

Predstavniki nogometnega prvoligaša iz Maribora so bili na sobotnem derbiju v Ljubljani tarča žaljivih besednih izpadov ljubljanskih navijačev, športni direktor Zlatko Zahovič pa je postal celo tarča verbalnih groženj predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina, so danes opozorili predstavniki mariborskega kluba.

VEČ O VEČNEM DERBIJU:

"Veliko pove podatek, da moramo izredne novinarske konference organizirati, ko je v vlogi glavnega sodnika Matej Jug. To se dogaja že tretjič, v medijih se po njegovih potezah redno uporabljajo izrazi farsa in očitno žal pri tem ne moremo več govoriti o naključju," je pred vklopljenimi mikrofoni v klubskih prostorih uvodoma dejal direktor Bojan Ban.

"Omeniti moramo dogajanje, o katerem javnost najbrž ni seznanjena, a ne more ostati spregledana. Zgroženi smo, da se na derbiju lahko zgodi, da predsednik NZS Aleksander Čeferin, ki osebno sploh ni bil izzvan, verbalno grozi športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču. Funkcijo predsednika razumemo drugače, ne pa tako, da se med pogovori v VIP-u in ob opazkah glede neenotnega sodniškega kriterija vmeša na način, da začne posegati po grožnjah. Pri tem pa gre celo tako daleč, da grozi našemu športnemu direktorju in pri tem začne izkoriščati svoj poslovni vpliv," je v nadaljevanju novinarske konference opozoril Ban, ki pa vsebine omenjenih domnevnih groženj ni omenil.

"Nikakor ne moremo mimo vedenja domačih navijačev. Poskušamo razumeti navijaško folkloro, na tekmah obstajajo tudi takšne in drugačne zadeve, vse pa se konča, ko dejanja na tribunah postanejo nizkotna in presežejo vse meje dobrega okusa. V soboto smo se morali soočiti z najbolj podlimi zadevami, ki se lahko zgodijo: razžalitvijo našega igralca Željka Filipovića z vzklikanjem parol in celo z izdelavo transparenta z žaljivo vsebino, kar pomeni, da ni šlo za spontano, ampak vnaprej pripravljeno akcijo. Družine igralcev so nedotakljive, v svetu nogometa se jih ne sme izpostavljati in tako mora ostati. Kot klub smo se odzvali že po tekmi, podali prijavo delegatu in pričakujemo ostre ukrepe za zaščito družinam nogometašev," so še opozorili Mariborčani.

Komentarjev 11
  • mihatirs 07:31 21.avgust 2012.

    1000 oz 1500 proti 50000 oz. 60000 hrvatov bo pa res invazija! :)

  • ninas 09:37 14.avgust 2012.

    Žurnalček...primitivno do skrajnosti...Sram te bodi!

  • Nesrečni 08:16 14.avgust 2012.

    Pa kako to govoriš o Čeferinu!