Šport > Nogomet
58 ogledov

Zahovič: "Sramota za Ljubljančane"

Olimpija Maribor večni derbi navijači Jaka Dimc
Večni derbi med Olimpijo in Mariborom je spet razvnel strasti. Tokrat očitno ne toliko pri "neposrednih proizvajalcih" oziroma nogometaših, kot pri trenerjih in klubskih funkcionarjih, kar potrjujejo tudi izjave po tekmi.

"Od prve minute je bilo jasno, da kriterij ne bo enak za obe ekipi. Takoj na začetku so bili dosojeni trije prekrški nad Nikolo Nikezićem, medtem ko so bili na drugi strani ob podobnih situacijah dosojeni prekrški v napadu. Tudi štart Sretena Sretenovića nad Robertom Berićem na začetku tekme sprva ni bil sankcioniran, to se je zgodilo šele ob drugem štartu. Danes kaj več kot remi enostavno nismo mogli doseči," je bil po tekmi vidno jezen na sodnike, predvsem na glavnega Mateja Juga iz Tolmina, trener Maribora, Darko Milanič.

"Tudi mene je sodnik razburil z nekaterimi odločitvami. Pravzaprav je ravno takrat, ko bi moral najbolj očitno piskati za nas, v ključnih situacijah dosodil v korist Maribora. Sicer pa preveč ne bi rad komentiral delo sodnikov, saj če jih kritiziramo, bi jih morali tudi pohvaliti, ko sodijo dobro. Danes nam je zmago preprečil predvsem vratar gostov, ki je branil odlično, morali bi zabiti, imeli smo vsaj tri izredne priložnosti, ki so prišle iz igre, ne pa kot posledica nekih sodniških odločitev. Morda je Maribor navajen na drugačen kriterij na drugih slovenskih igriščih," pa je tekmo drugače kot gostujoči, videl domači trener, Ermin Šiljak.

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Spet ta Jug"

"Na takšno sojenje Mateja Juga smo že navajeni. Spomnimo se tekme Interblock-Maribor, pa tekme Superpokala proti Domžalam... Enostavno nam ni bilo dovoljeno zmagati. Tu so neka nova pravila, ljubljanska pravila. Pa tudi to, kar so si dovolili domači navijači, da so zmerjali družino Željka Filipovića, to je sramota za človeški rod, sramota za Ljubljančane. To je katastrofa. V Ljubljani mora očitno vedno biti farsa. Smo evroligaši, če se vse izteče po sreči, gremo v Ligo prvakov. Kaj moramo še storiti, da nas bodo spoštovali?," pa je po drugem večnem derbiju v letošnji sezoni strupene puščice v smeri sodnikov in ljubljanskega občinstva usmeril športni direktor slovenskega prvaka, Zlatko Zahovič.

"Ne vem, če je sodnik skrojil razplet tekme, je pa bil hiter na kartonih in to je pač vplivalo na igro. Celoten drugi polčas smo igrali z enim manj in zato smo lahko zadovoljni s točko. Sodnik se je pač odločil kot se je, s tem se je treba sprijazniti. Smo pa zadovoljni, da smo ohranili štiri točke naskoka pred Olimpijo, ciljamo na naslov prvaka in mislim, da ga bomo na koncu tudi dosegli," je bil po tekmi malce bolj umirjen levi bočni nogometaš Maribora, Dejan Trajkovski.

e v prvih petih minutah smo si ustvarili toliko lepih situacij, da bi enostavno že takrat morali zabiti. Po mojem sodnik ni skrojil tekme, dve točki smo izgubili mi, ker nismo znali doseči gola. Prekršek za rdeči karton pa je po mojem bil, saj je Arghus Nika Omladiča pokosil od zadaj, pa tudi  po prekršku se je obnašal, milo rečeno, malce preveč agresivno," pa sodniške farse v Stožicah očitno ni videl centralni branilec Olimpije, Aris Zarifović.

Tavres Zarifović Olimpija Maribor večni derbi | Avtor: Jaka Dimc Jaka Dimc
"O Olimpiji le najboljše"

"O Olimpiji lahko povem le pozitivne stvari, o igralcih in navijačih, jaz sem imel probleme samo s takratno upravo. Ljubljančanom želim vse najlepše. Žalitve pa so sestavni del, sem se jih že navadil. To je pač normalno, naše delo je, da igramo, njihovo delo je, da žalijo (smeh). Takšni so vsi navijači na naših prostorih," pa v navijaških žalitvah na tej tekmi ni videl kakšnih večjih odstopanj Agim Ibraimi, ki je kot nekdanji zmajček seveda še posebej priljubljena tarča zbadanja Green Dragonsov.

"Sodniških odločitev ne bi komentiral, tu sem zato, da treniram in igram. Me je pa zmotilo omenjanje družine s strani Green Dragonsov. Na tribuni je bila moja družina, tudi žena Željka Filipovića je bila najbrž na tekmi in pri takšnih situacijah te malce stisne pri srcu. A nekateri očitno ne morejo iz svoje kože," pa je bil zaradi navijanja malce razočaran slovenski reprezentančni vratar Jasmin Handanović, sicer najboljši posameznik na stožiški zelenici, ki pa iz vsega skupaj ni želel delati prevelike drame.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 20:43 13.avgust 2012.

    Turćinu je vsebina glave obratno sorazmerna z vsebino denarnice ! Revček , kdaj si pa večerno šolo dokončal. Zakaj pa nobeden ne pove , da je bil pijan kot svinja. Mogoče ma pa majhnega in ga žena vara , pa se je vdal pijači!

  • vico 20:11 12.avgust 2012.

    lej ti konju kdo se je pa dru proti bosancem da ne recem kaj.rasisticne da je za sramoto.to kar se jim je zgodil u srebrenici je treba spostovat ne pa se oglasat na tak primitvn nacin.sram naj jih bo...

  • vladek 15:12 12.avgust 2012.

    Ne govori take neumnosti,pa te še vedno nebodo spoštovali