Šport > Nogomet
18 ogledov

Čeferin razkril logotip Eura 2020

Uefa Euro 2020 logo @uefa
Novi predsednik Evropske nogometne zveze je v Londonu razkril uradni logotip evropskega prvenstva 2020, ki ga bo čez štiri leta gostilo 13 evropskih mest.

Logotip prikazuje živopisane obrise navijačev ob pokalu Henrija Delaunayja na zelenem mostu, pooseblja pa vez med 13 državami gostiteljicami.

Evropsko prvenstvo 2020 bo obeležilo 60. obletnico tekmovanja, polfinala in finale pa bodo potekali na londonskem Wembleyju.

"Uefa si želi, da bi bilo evropsko prvenstvo 2020 pravi praznik igre, ki jo ljubimo in cenimo," je v govoru v londonski mestni hiši dejal Aleksander Čeferin. "Kateri je boljši način, da tekmovanje enkrat prinesemo na vse štiri vogale naše čudovite celine?" je dodal Čeferin.

Ob županu Londona

Tekme bodo na sporedu v Azerbajdžanu, Belgiji, na Danskem, Madžarskem, Irskem, Nizozemskem, Škotskem v Nemčiji, Italiji, Romuniji, Rusiji in Španiji.

Čeferina sta ob predstavitvi spremljala Greg Clarke, novi predsednik angleške nogometne zveze in župan Londona Sadiq Khan.

"Veselimo se, da bomo lahko pozdravili navijače z vse Evrope. Kot pravo mednarodno mesto ima London navijače iz praktično vsega sveta. Ena največjih lepot nogometa je, da združuje ljudi iz vsega sveta," pa je dejal Khan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.