Šport > Nogomet
52 ogledov

Celjani preprečili čago v Mariboru

Benjamin Verbič Celje Reševalni pas/Twitter
Celjski nogometaši so ugnali Radomlje in poskrbeli, da naslov še ni dokončno oddan. Vodilni Maribor je sicer s 3:1 premagal Zavrč.

Celjani so z zmago proti Radomljam poskrbeli za to, da Maribor danes še ne bo slavil 13. naslova prvaka. Radomljani, ki se selijo v drugo ligo, pa so domačim povzročili kar nekaj preglavic. Čeprav doslej Maticu Kotniku še niso zabili zadetka, so mu danes kar dva, a na koncu je bilo tudi to premalo za kaj drugega kot že 25. poraz. S po dvema zadetkoma sta se sicer izkazala Celjan Benjamin Verbič, ta je proti današnjemu tekmecu v tej sezoni skupno dosegel kar sedem golov, in Radomljan Igor Barukčić.

Celjani, ki so po izenačenem uvodu stopnjevali svoj pritisk, so povedli v 21. minuti, ko je Verbič z uspešnim strelom z dobrih 20 metrov končal protinapad. Isti igralec je nov protinapad v 37. minuti končal manj natančno, gostujoči napadalec Enis Đurković pa je ob koncu polčasa žogo poslal točno v naročje Matica Kotnika.

Zato pa je bil natančnejši njegov soigralec Barkučić v 54. minuti, ki je zadel s strelom z glavo po podaji iz kota. Toda izenačenje je trajalo vsega pet minut. Verbič, ki po sezoni odhaja na Dansko, je po samostojni akciji, v kateri je preigral štiri igralce in na koncu žogo poslal v desni zgornji kot, povedel Celje do novega vodstva.

Ko se je zdelo, da bodo Radomljani v Celju zanesljivo ostali brez točk, saj je v 67. minuti Marko Perković zaradi prekrška nad Verbičem dobil svoj drugi rumeni karton (prvega je dobil le štiri minute pred tem), pa so gosti z igralcem manj izenačili v 74. minut po novem golu Barukčića. Za nameček je pri domačih Ramon Soria Alonso nekaj trenutkov zatem dobil neposredni rdeči karton, ker je kot zadnji igralec storil prekršek nad Goranom Vukom. Toda Celjani so kljub temu spet hitro prišli do prednosti, Danijel Miškić je po podaji Jona Šporna v 78. minuti unovčil napako domače obrambe.

Štiri minute zatem je Jeslinek žogo poslal čez gol po lepi akciji gostiteljev, ki so zagrozili še minuto zatem, ko je Sunny Omoregie prišel sam pred Krisa Stergulca. Ta pa je stekel iz vrat in strel blokiral.

Nov korak k naslovu

Že res, da Mariborčani zaradi zmage Celja danes še niso mogli proslaviti svojega 13. naslova državnega prvaka, so pa zato naredili nov velik korak k njemu. Po izenačenem prvem polčasu so izbranci Anteja Šimundže v drugem postavili stvari na svoje mesto in obdržali osem točk pred zasledovalci. Zavrč ostaja peti.

Potem ko si ekipi kljub kar dinamični predstavi večino polčasa niso priigrali resne priložnosti, je bilo malce bolj razburljivo v končnici prvega dela. V 37. minuti je po podaji Amirja Derviševića do strela prišel Marcos Tavares, meril v nasprotni kot, a le malce zgrešil cilj. V 43. minuti so imeli domači dotlej najlepšo priložnost za vodstvo, po prodoru in podaji Jureta Matjašiča je povsem neoviran do strela z dobrih 10 metrov prišel Lovro Cvek, toda žogo poslal mimo leve vratnice. Tik pred koncem polčasa je za goste poskusil Sintayehu Sallalich, a spet premalo natančno.

Zato pa je bil bolj natančen Rok Zorko v 47. minuti, ko je z drsečim startom v mrežo pospravil žogo po podaji Dorisa Kelenca. Toda vodstvo ni trajalo dolgo, saj je že v 53. minuti izid izenačil Sallalich. Ta je po podaji Daliborja Volaša dokončal akcijo, ki sta jo začela Aleš Mertelj in Agim Ibraimi. Kmalu zatem je Marko Šuler neodločeno posredoval pred svojimi vrati, z nogo pa je nov zadetek Zorka preprečil Jasmin Handanović.

V 61. minuti je Maribor povedel z 2:1, potem ko je Volaš iz bližine zadel po lepi Ibraimijevi podaji in dosegel svoj deseti gol v spomladanskem delu sezone. V 79. minuti je zmago gostov potrdil Tavares po Volaševi podaji. Za izkušenega napadalca je bil to 16. zadetek v sezoni, tako da ostaja na vrhu lestvice strelcev. Ob koncu tekme se je v priložnosti znašel še Luka Zahović, ki je bil sam pred Hrvojem Čubićem, a je slednji dobil ta dvoboj.

Novogoričani v vse težjem položaju

Novogoričani še poslabšujejo svojo najslabšo sezono v prvoligaški zgodovini. Domači poraz proti Olimpiji je bil že 19. v sezoni, tako da se vse bolj oddaljuje tudi osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali izenačeno igro, obe pa dosegli po en zadetek. V 18. minuti je Ezekiel Henty goste povedel v vodstvo, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Josipa Golubarja. Deset minut pozneje so domači izenačili prek Dejana Žigona, ki je zadel s slabih desetih metrov. Obe ekipi sta sicer sprožili še nekaj strelov, a ne dovolj dobrih za spremembo izida.

V drugem polčasu je Blessing Eleke v 54. minuti zatresel prečko ljubljanskega gola s približno desetih metrov, po še nekaj bolj ali manj nenevarnih strelih pa je malce resneje zagrozil Žigon v 82. minuti, ko je z 12 metrov žogo poslal mimo vrat. Le dve minuti zatem pa so Ljubljančani spet povedli, po kotu in povratni žogi Aleksandarja Rodića je Marko Vukčević žogo iz bližine potisnil v mrežo.

V Domžalah brez tekme

Ob Kamniški bistrici so morali organizatorji prestaviti dvoboj med Domžalami in Luko Koper. Razlog je močan naliv, ki je povsem namočil igrišče, tako da ni bilo ustreznih pogojev za izvedbo tekme. Uradno še ni znano, kdaj bosta ekipi tekmo odigrali, po neuradnih informacijah se naj bi to zgodilo v ponedeljek, 11. maja.

Prva liga TS, 33. kolo:

Celje : Kalcer Radomlje  3:2 (1:0)
Verbič 21., 59., Miškić 78.; Barukčić 54., 74.

Gorica : Olimpija  1:2 (1:1)
Žigon 28.; Henty 18., Vukčević 84.

Zavrč : Maribor  1:3 (0:0)
Zorko 47.; Sallalich 53., Volaš 61., Tavares 79.

Domžale - Luka Koper (preloženo)

Jutri:
Krka - Rudar

Lestvica:
1. Maribor  72
2. Celje  64
3. Domžale  59 (-1)
4. Olimpija 58
5. Zavrč  46
6. Rudar  43 (-1)
7. Luka Koper  40 (-1)
8. Krka  31 (-1)
9. Gorica  28
10. Radomlje  16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.