Šport > Nogomet
25 ogledov

Cesc: "O moji usodi odloča Wenger!"

Fabregas v podobni družbi tudi po koncu SP? Cesc na sredini fotografiji iz repre Žurnal24 main
Pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva kar nekaj nogometašev ne misli le na reprezentančni dres. Med njimi je tudi kapetan Arsenala Francesc Fàbregas, ki še ne ve, kje bo nadaljeval klubsko kariero.

Vezist španske nogometne reprezentance in kapetan londonskega Arsenala Francesc Fàbregas je na današnji novinarski konferenci v Madridu dejal, da je njegova nadaljnja usoda pri londonskem klubu odvisna od njegovega trenerja in nogometnega očeta Arsèna Wengerja. Fàbregas naj bi že pred časom klubu jasno povedal, da si želi poleti oditi k Barceloni, kjer je tudi začel svojo nogometno pot. S tem bi končal sedemletno epizodo pri topničarjih, kjer se je iz velikega talenta spremenil v enega najboljših vezistov na Otoku, danes pa je znova spregovoril o "spoštovanju", ki ga ima do francoskega strokovnjaka:

Včasih se tudi v lastni hiši nisem počutil bolj ljubljenega kot pri Arsenalu.
Francesc Fabregas

"Rekel bom le eno stvar – imam veliko spoštovanje do Arsena Wengerja, do nogometnega kluba Arsenal in do Arsenalovih navijačev.

"Včasih se tudi v lastni hiši nisem počutil bolj ljubljenega kot pri Arsenalu. Z Arsenom sem imel dolg pogovor in to je bil verjetno najboljši pogovor, kar sem jih imel v življenju s katerimkoli človekom. Tako zelo ga spoštujem, da si o tem ne želim preveč govoriti," je še povedal mladi Cesc.

Pred Kataloncem je seveda prvi dogodek letošnje nogometne sezone, svetovno prvenstvo v nogometu, a Fàbregas je poudaril, da ga "limonada" s klubom svojega otroštva ne bo ovirala pri igranju v Južnoafriški republiki:

"Povedal mi je (Wenger, op. p.), naj se osredotočim na svoj nogomet in na svetovno prvenstvo. Povedal mi je, naj vse pustim v njegovih rokah in da se bo on dogovarjal o moji prihodnosti. To tudi počnem: osredotočen sem na svoj nogomet. To (nadaljevanje kariere, op. p.) ni več v mojih rokah. Zdaj je na potezi Arsenal in kdorkoli pač že – to je to. Ne želim si več govoriti o tem, želim se osredotočiti le na svetovno prvenstvo, saj je to najpomembnejša stvar," je še zaključil Fàbregas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.