Šport > Nogomet
111 ogledov

Chelsea ima novega trenerja

thomas tuchel Epa
Še uradna potrditev nemškega strokovnjaka.

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je na svoji spletni strani uradno potrdil naslednika Franka Lamparda na mestu trenerja. To je pričakovano postal nemški strokovnjak Thomas Tuchel.

 

Tuchel je bil do prejšnjega meseca dve leti in pol strateg francoskega velikana Paris St. Germaina, ki ga je popeljal tudi v finale lige prvakov. Zdaj pa je postal prvi nemški strokovnjak na klopi londonske ekipe.

Pred tem je Tuchel deloval v Nemčiji pri Mainzu in Borussii Dortmund. Zdaj bo znova trener tudi Christiana Pulisica in Thiaga Silve, ki ju je vodil pri Dortmundu oziroma PSG.

"Vsi zelo spoštujemo delo Franka Lamparda in zapuščino, ki jo je pustil pri Chelseaju. Hkrati pa komaj čakam, da se srečam z novo ekipo in tekmujem v najbolj vznemirljivi ligi na svetu. Hvaležen sem, da bom del Chelseajeve družine," je za spletno stran kluba povedal Tuchel, ki je podpisal 18-mesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Tuchel bo moštvo vodil že na sredini ligaški tekmi proti Wolverhamptonu.

Chelseaju kljub silnim okrepitvam v tej sezoni ne gre po načrtih, trenutno je na devetem mestu z enajstimi točkami zaostanka za vodilnim Manchester Unitedom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice