Šport > Nogomet
16 ogledov

''Chelsea ni nastavljen za nogomet''

eden hazard Reuters
Nogometaš Chelseaja Eden Hazard je po izpadu v polfinalu Lige prvakov napadel Joséja Mourinha in ga obtožil, da Chelsea ''ni nastavljen za igranje nogometa''.

Kritikom na račun obrambne igre Chelseaja, ki je na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov izgubil proti Atlético Madridu (1:3) in se poslovil od tekmovanja, se je pridružil krilni nogometaš modrih Eden Hazard. ''Chelsea ni nastavljen za igranje nogometa. Chelsea je nastavljen za protinapad,'' se je v pogovoru za francoski beIN Sports pritoževal Belgijec.

Diego Simeone Jose Mourinho | Avtor: EPA EPA
Če ne bo prišlo od preobrata v Premier League, bo Mourinho še drugo sezono zapored sklenil brez osvojene lovorike. ''Smo realistični, a obenem optimistični. Ko stvari potekajo v pravo smer, pride trenutek, ko verjameš, da je nekaj mogoče, pa čeprav ni. Ker smo se dobro odrezali v Ligi prvakov in Premier League, smo verjeli, da nam lahko uspe,'' je povedal Mourinho in Atléticu izrekel iskrene čestitke.

Mourinho: Spoštujem ekipo, ki me je izločila

''Da, zaslužili so si zmago. Do enajstmetrovke smo nadzorovali potek srečanja. Bili smo enakovredni, a tista minuta je bila odločilna. Vratar je ubranil izjemno priložnost Terryja in potem so dobili enajstmetrovko, ki jo je napadalec dobro priigral in vnovčil. Od takrat naprej je bila na igrišču samo ena ekipa. Atléti so bili samozavestni in vedeli so, kaj morajo narediti. Njihov vratar in napadalec sta se odlično odrezala. Odigrala sva odločilno vlogo,'' je povedal Mourinho in dodal, da je Thibaut Courtois, posojeni nogometaš Chelseaja, svoje delo opravil z odliko.

''On je vratar Atlética in tam je, da brani. Uspeli sta mu nemogoči obrambi po strelih Hazarda in Terryja. Atlético si je zaslužil, so prava ekipa in tako so tudi uspeli zaigrati. Zaslužili so si moje spoštovanje, saj so odlično moštvo,'' je še povedal Mou, o finalu pa: ''Upam, da bodo uživali. Spoštujem ekipo, ki me je izločila iz tekmovanja.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.