Šport > Nogomet
28 ogledov

Cime: "Italijane bomo premagali"

Sebastjan Cimerotič je pred tekmo z Italijani zelo optimističen. (Foto: Action I Žurnal24 main
Prulski dribler Sebastjan Cimerotič je na lastni koži izkusil, kakšen občutek je ob zmagi proti Italiji. Priljubljeni Cime je prepričan, da ta občutek v petek lahko izkusijo tudi Robert Koren in soigralci.
V soboto prvič za Ljubljano
Cime je po odhodu iz Olimpije preteklo soboto prvič zaigral za tretjeligaša Ljubljano in se veselil pomembne zmage. V gosteh so s 3:2 padla Brda. "Bilo je dobro, super. Malce sem se še lovil, ker toliko časa nisem igral, kopačke sem obul šele po treh mesecih. Zmaga še toliko več pomeni, ker smo že od 30. minute igrali brez dveh izključenih igralcev," je dejal Cimerotič. Naslednja tekma ga čaka že v soboto, ko na ŽAK prihaja Ivančna Gorica. Z zmago bi se Ljubljančani še bolj približali vrhu tretje lige zahod ter potrdili ambicije po preboju v drugo ligo.

"Zelo sem optimističen, ker sem v zadnjem času nekajkrat gledal italijansko reprezentanco in videl, da jim je od osvojitve naslova svetovnega prvaka (na SP v Nemčiji leta 2006, op. p.) zelo upadla kvaliteta. Nimajo več takih posameznikov, kot so jih imeli v tisti generaciji. Govorim o Tottiju, Del Pieru in ostalih," je za zurnal24.si v optimističnem slogu sprva dejal na pogovor vedno pripravljeni Sebastjan Cimerotič. Za dodatno mero Cimetovega optimizma je poskrbel kar sam italijanski selektor Cesare Prandelli, ki ni vpoklical trenutno prvega strelca Serie A: "Optimizem je še večji, ko sem pred dnevi slišal, da Prandelli v reprezentanco ni poklical Antonia Di Nataleja, kar je smešno. Vsekakor pa hvala bogu za našo reprezentanco, da ga ni."

Veliki ljubljenec Green Dragonsov (ob zadnji domači tekme Olimpije proti Kopru so še enkrat več pokazali, da ga niso pozabili, saj so večkrat vzklikali njegovo ime) zaradi zgoraj naštetih razlogov ne dvomi v zmago varovancev Matjaža Keka: "Italijani lahko padejo v Stožicah. Slovenija je odigrala že tako veliko močnih tekem, da se nimajo česa bati," napoveduje Cimerotič, ki točnega izida ni želel napovedati: "Izida ne napovedujem rad. Lahko napovem le to, da bomo zmagali."

Eden najboljših napadalcev v zgodovini Slovenije je navdušen tudi nad odlično igro številnih Slovencev v italijanskem prvenstvu. "Fantje v Italiji igrajo zelo dobro. V zelo kratkem času so predvsem fantje v Palermu pustili velik pečat. Za 'Hando' se že ve. To je velika stvar. Tudi ostali reprezentanti trenutno igrajo zelo dobro in mislim, da Italijo lahko premagamo," je glavno misel še enkrat več ponovil Cimerotič ...

Sebastjan Cimerotič

Zadetek, ki ga ne pozabiš
Slovenci in Italijani so se v preteklosti pomerili že petkrat. Eno od dveh zmag so Slovenci vpisali prav po zaslugi rojenega driblerja. V Trstu leta 2001 je na prijateljskem obračunu sprva povsem osmešil Christiana Panuccija, nato pa hladnokrvno premagal še Gianluigija Buffona. "To so goli, ki jih ne moreš nikoli pozabiti. Tak zadetek se ti tako vtisne v spomin, kot da bi se zgodilo včeraj. Lepo je bilo zabiti. V tistem času pa sem tudi igral v italijanski ligi za Leece, tako da je bilo zadovoljstvo še toliko lepše. To ti ostane za celo življenje," se je enega najsvetlejših trenutkov svoje kariere spomnil Cime, ki so mu ob povratku v Leece na jug Italije na njegovo veliko začudenje ploskali: "Res je, ob povratku so mi ploskali. To me je najbolj presenetilo. Kasneje so mi tudi tamkajšnji navijači dejali: 'Mi smo pravi Italijani. Zgoraj na severu Italija ne obstaja več.' To mi je bilo smešno, moj zadetek pa so dobro sprejeli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.