Šport > Nogomet
74 ogledov

Cimerotiču so se branilci opravičevali

Sebastjan Cimerotic Boštjan Tacol
Pri 37 letih je še vedno aktiven. Spomladanski del sezone je Sebastjan Cimerotič odigral za avstrijskega četrtoligaša Hermagor, kamor se namerava še vrniti.

Januarja je po njegovi teniški eri vzniknila vest, da se Sebastjan Cimerotič znova vrača k aktivnejšemu nogometnemu udejstvovanju. Njegov novi delodajalec je postal avstrijski četrtoligaš Hermagor, ki mu predsednikuje nekdanji smučarski as Armin Assinger. Cimeta v nasprotju z nekdanjim reprezentantom Igorjem Lazičem na zadnjih tekmah kluba, ki se mu ni uspelo obdržati v ligi, nismo zasledili v postavi. Je sploh še član Hermagorja ali …?

"Dobil sem udarec v gleženj. Zatekel mi je in malo so popustile vezi. Ampak zdaj je bistveno bolje. Treh ali štirih tekem nisem igral," je za zurnal24.si pojasnil Cime in dodal: "Lige ne gre podcenjevati. Groba je. Nisem si mislil, da bo tako. Do konca sta še dve tekmi, a v tej sezoni ne bom več igral. S predsednikom pa sem se dogovoril tudi za naslednjo sezono. Pričakovali smo, da bomo ostali v ligi. Vendar smo vso sezono dobivali neke čudne gole. Imel sem občutek, da če bi jih dali pet, bi jih fasali šest. Obramba … Lazo (Igor Lazič, op. a.) je sicer odigral maestralno, ampak komunikacija med njim in Avstrijci je težka. Mogoče so nam manjkali trije, štirje dobri igralci in bi z lahkoto ostali v ligi."

Senad Tiganj, Marko Križnik, Boštjan Hodžar, Andrej Tasič, Samo Vidovič je le nekaj slovenskih imen, ki brcajo v isti ligi. "Bil sem prav presenečen. S Tiganjem in Križnikom sem igral v Olimpiji in Celju. Za ostale pa mi je bilo malo čudno. Ko mi je kakšen obrambni igralec dejal: 'Cime, oprosti'. Kaj, kako? Nič mi ni bilo jasno," razlaga Cime, ki je sicer s svojim klubom in tudi z igrišči izredno zadovoljen. Na Koroško, kamor se z Lazičem na trening vozita dvakrat na teden, potujeta "v izi" približno uro in dvajset minut. Da ga jemljejo resno, dokazuje tudi pripetljaj, ko je nekajkrat dobil tudi stalnega čuvaja, ki je šel za njim povsod na igrišču: "No, takrat sem si rekel, da je znova postala popularna taktika, ki smo jo pri nas izvajali pred desetimi, dvanajstimi leti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.