Šport > Nogomet
9 ogledov

"Z Zahovičem bi bil med petimi naj klubi"

Sebastajn Cimerotic Boštjan Tacol
Sebastjana Cimerotiča smo sicer poklicali za mnenje o mariborskem gostovanju v Izraelu, kjer je v svoji nogometni karieri nekaj časa kolovratil tudi sam. Na prelomu v novo tisočletje (1998-2000) je bil namreč član Hapoela iz Tel Aviva. Nato pa se je pogovor zasukal v drugo smer, Cime je namreč postal zagrizen igralec tenisa.

"Težko bo, normalno, ampak na vročino moraš pozabiti, še posebej glede na vložek. Poleg tega je v Haifi, kjer sem tudi sam večkrat gostoval, peklensko vzdušje. Navijači so zelo impulzivni. Težko je igrati tam, poleg tega se je Maccabi razvil v 'pravi' klub, prej je bil vseskozi na tretjem, četrtem mestu," je temo o Mariboru začel Cime.

Poznate koga iz ekipe?
Ja, denimo Nira Davidoviča. Ko so igrali v Ligi prvakov, sem videl še nekaj igralcev, proti katerim sem igral še sam. Tedaj je bil velika zvezda Josi Benajun.

No, steber obrambe je nekdanji hajdukovec Jurica Buljat.
Kaj res!?! Tudi on je v Haifi! Seveda ga poznam, saj sva bila v Hajduku 'cimra', slišiva se po telefonu. Njegove predispozicije so mi všeč: visok je, dober v skoku, robusten, neugoden ena na ena, vseskozi gre ostro. Kolikor sem slišal, je v zadnji sezoni veliko napredoval. Dečko ena a. Če bo razpoložen, bodo imeli napadalci Maribora z njim veliko težav. Ampak za vsakega se najde zdravilo.

Kakšno taktiko izbrati za prvo tekmo? Zagotovo ne na vrat na nos.
Ne, to bi bilo napak. Maribor se bo boril tako proti atmosferi kot vremenu. Treba bo zdržati prvih 20 minut, ko je pritisk največji. Maribor je pokazal, da je odlična ekipa, ki ima odlične posameznike – Agim Ibraimi je izvrsten ena na ena, Marcos Tavares tudi. Kakšnega protinapada ne bi bilo slabo izpeljati. Z Jasminom Handanovićem bo lažje tudi za obrambne igralce.

Če se preseliva na vašo kariero – menite, da bi, če bi vi na vrhuncu kariere sodelovali z boljšimi menedžerji in športnimi direktorji, lahko dosegli več?
Seveda. Če bi bil moj športni direktor Zlatko Zahovič, bi igral v enem od najboljših petih klubov v Evropi. Tedaj v Olimpiji nismo imeli direktorjev, ki bi imeli dobre povezave v tujini. Dandanes se vidi, kako Zahovič to mojstrsko dela.

Nazadnje ste igrali za Ljubljano. Tudi v prihodnje?
Kolikor mi je povedal brat, je klub 'zaklenjen'. Marko Elsner je dejal, da se tega ne gre več, na koncu nisem niti treniral več z njimi. Škoda, v moštvu je bilo nekaj fantov, ki bi z lahkoto igrali v prvi ligi. Bolj ali manj sem z nogometom zaključil. Zdaj sem popolnoma padel v tenis, vsak dan ga igram dvakrat. Kot moji prvi nogometni dnevi: tedaj sem bil po cele dneve na nogometnih igriščih, zdaj sem dežuren na teniških. Nikomur ni jasno, kako sem lahko od jutra do mraka na igrišču. Moja največja inspiracija je Roger Federer. Kar pa je storil Novak Djoković, je drug svet.

Komentarjev 4
  • atacar 13:51 27.julij 2011.

    kdo pa je to Josi Benajun. napiše se drgač Yossi Benayoun

  • 1111 11:15 27.julij 2011.

    ...hahahahaha...Cime je legenda....hahahahahahaha...

  • Manager 00:38 27.julij 2011.

    Odlicna igra, ki ti omogoca druženje z vrstniki z vsega sveta, grajenje športnih objektov, dvorane, trgovanja z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se tudi ti.http://www.powerplaymanager.com/r788