Šport > Nogomet
12034 ogledov

Član rumene družine v kritičnem stanju

nogomet NK Domžale Saša Despot
Slovenskega prvoligaša NK Domžale je med pripravami na povratno kvalifikacijsko tekmo Lige Europa pretresla tragična vest.

Domžale bodo v četrtek ob 20. uri na zelenici Športnega parka lovili četrto zaporedno zmago na evropskem prizorišču. Varovanci Simona Rožmana bodo pred domačimi gledalci branili prednost zadetka z Islandije (1:2) in se potegovali za uvrstitev v tretji krog kvalifikacij drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Domžalčane je med pripravami na povratno tekmo pretresla novica o prometni nesreči ekonoma kluba Gašperja Peterke.

"Vsi v klubu smo pretreseni, rumena družina mu bo stala ob strani v tej življenjski preizkušnji. Verjamemo, da jo bo Gapi uspešno prestal," so za Ekipo24 povedali v taboru slovenskega prvoligaša.

Nesreča, katere podrobnosti ostajajo uganka, se je zgodila po včerajšnjem odhodu iz službe.

Tri zaporedne evropske zmage

Domžale imajo za seboj nadvse uspešen uvod v evropsko zgodbo, saj so v prvem krogu kvalifikacij dvakrat premagale estonsko Floro in napredovale s skupnimi izidom 5:2 (2:0, 2:3), v drugem krogu pa so se veselile zmage na gostovanju na Islandiji (1:2).

NK Domžale Liga Europa Šport Domžale do prednosti na Islandiji

Dvojna fronta je terjala svoj davek na domačem prizorišču, kjer so morali v prvem krogu priznati premoč Rudarju iz Velenja (1:2).

nogomet Olimpija Prva Liga Šport Olimpija suverena, Krško presenetilo Gorico

"Tekma se ni odvijala po naših željah in nisem pričakoval takšne predstave z naše strani. Vzrok je lahko utrujenost, a ravno zaradi tega smo poizkušali z menjavami v ekipi, ki pa kljub vsemu niso vnesle večje energije v ekipo," je za uradno stran kluba priznal Rožman.

Domžalčane zdaj čakata dve tekmi na domači zelenici. Po povratni tekmi z Valurjem (20. julij) na gostovanje v Športni park prihajajo Celjani (23. julij).

Komentarjev 1
  • Lavdan 07:55 20.julij 2017.

    Brez čelade in brez izpita s ceste v drog.