Šport > Nogomet
26 ogledov

Coentrau grozi prepoved igranja

fabio coentrao real barcelona EPA
Portugalski nogometaš Fabio Coentrao naj bi na tekmi španskega superpokala grdo ozmerjal delivca pravice, zato mu grozi prepoved igranja od štiri do 12 tekem. Končno odločitev bo sprejel komite, ki bo presojal, kako resne so bile njegove besede.

xavi hernandez | Avtor: EPA EPA
Ne prvi tekmi španskega superpokala sta se pomerila Real Madrid in Barcelona, s 3:2 pa so slavili Katalonci. V vrstah belega beleta, kjer ponavadi s komentarji na račun sodnikov "blesti" Jose Mourinho, je bilo tokrat nezadovoljstvo prisotno med igralci. Sodnik Perez Lasa trdi, da je Coentrao vpil: "Ti si po*******!" Sedaj je pod vprašajem Portugalčev nastop na povratni tekmi, še prej pa mora komite presoditi, ali gre za manjšo ali večjo kršitev. V primeru manjše ga bo doletela prepoved ene do treh tekem, v primeru večje pa kar štiri do 12 tekem, ki jih bo moral odslužiti v kronološkem zaporedju – ne glede na tekmovanje.

Disciplinski postopek veleva, da se žalitev sodnika kaznuje s štirimi do 12 tekmami prepovedi, a zgodovina govori v prid Coentraa. V zadnjem tovrstnem primeru je imel na račun sodnika veliko povedati Pepe, ki je dejal: "Rop pri belem dnevu, ti pr****," in dobil le dve tekmi prepovedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.