Šport > Nogomet
34 ogledov

Corinthians v finalu čaka na Chelsea

Guerrero Emerson Corinthians Al Ahli klubsko svetovno prvenstvo SP Tojota EPA
Brazilski Corinthians je v prvem polfinalu klubskega svetovnega prvenstva na Japonskem premagal afriške prvake Al-Ahli in napovedal finalni zmenek s Chelseajem (1:0). Zmagovalci evropske Lige prvakov bodo v četrtek igrali proti mehiškem Monterreyu.

Edini gol prvega polfinala je dosegel stari znanec evropskih zelenic, perujski napadalec Paolo Guerrero, ki je po izvrstnem obratu z glavo zadel za zmago Corinthiansa proti Al-Ahliju. Osvajalci pokala Libertadores so pred 20.000 brazilskimi navijači v japonski Tojoti napredovali v finale, kjer jih čaka zmagovalec obračuna med Chelseajem in Monterreyem.

Corinthians se je na svetovno klubsko prvenstvo uvrstil kot prvo moštvo po letu 1978, ki je pokal Libertadores osvojilo brez poraza. Egiptovski Al-Ahli jih je z legendarnim Mohamedom Abouteriko sicer stiskal do konca, a so se napredovanja vseeno veselili Brazilci.

Evropski prvak Chelsea, ki je v letošnji sezoni Lige prvakov postal prvi zmagovalec najelitnejšega evropskega tekmovanja, ki se je poslovil že po predtekmovanju, se bo v četrtek v Jokohami pomeril z Monterreyem.

Klubsko SP so sicer v zadnjih petih letih osvojile evropske ekipe, dvakrat (2009 in 2011) samo Barcelona. Corinthians je leta 2000 zmagal na sploh prvem prvenstvu, ko je na finalni tekmi v Riu de Janeiru po izvajanju enajstmetrovk premagal Vasco da Gamo.

Peto mesto Hirošimi

Prvak japonske nogometne lige Sanfrecce Hirošima je na svetovnem klubskem prvenstvu v nogometu na tekmi četrtfinalnih poražencev premagal azijskega prvaka južnokorejsko moštvo Ulsan Hyundai s 3:2 (1:1) ter osvojil končno peto mesto.

Južnokorejskim nogometašem se je v prvem polčasu kar precej nasmehnila sreča, saj so povedli v 17. minuti, ko je Hiroki Mizumoto premagal lastnega vratarja. Ni dolgo trajalo in so domači popravili napako ter poravnali izid v 35. minuti z zadetkom Satoruja Jamagašija.

Japonci so v drugem polčasu postali popolni vladar igrišča. Izkazal se je Hisato Sato z zadetkoma v 56. in 72. minuti za visoko vodstvo s 3:1. Končni izid je v sodnikovem podaljšku postavil Južnokorejec Lee Yong.

Mehiški Monterrey je sicer v četrtfinalu s 3:1 ugnal južnokorejski Ulsan Hyundai, egiptovski Al Ahlij pa je bil boljši od domačega japonskega predstavnika z 2:1. V prvem polfinalnem dvoboju se bosta v sredo pomerila južnoameriški šampion brazilski Corinthians in Al Ahli.

V četrtek pa bo na sporedu še drugi polfinalni obračun med zmagovalcem lige prvakov Chelsea in zmagovalcem prvenstva Concacaf mehiškim Monterreyjem.

Svetovno klubsko prvenstvo, polfinale:

Al-Ahli : Corinthians 0:1 (0:1)
Guerrero (30)

Četrtek ob 11.30:
Monterrey - Chelsea

Za peto mesto:

Ulsan Hyundai : Sanfrecce Hirošima 2:3 (1:1)
Mizumoto (17/a.g.), Lee (90); Jamagiši (35), Sato (56, 72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.