Šport > Nogomet
339 ogledov

Diego Costa po sedmih mesecih našel nov klub

diego costa Epa
Španski reprezentant bo kariero nadaljeval v rodni Braziliji.

Nekdanji napadalec madridskega Atletica in londonskega Chelseaja Diego Costa je po sedmih mesecih brez pogodbe vendarle našel novega delodajalca. Nekdanji soigralec Jana Oblaka bo kariero pri 32-letih starosti nadaljeval v Braziliji. Do konca decembra 2022 je podpisal pogodbo z Atleticom Mineirom, so sporočili iz kluba iz Belo Horizonteja.

Madridski Atletico in Costa sta 29. decembra lani sporazumno prekinila sodelovanje, potem ko je v sezoni odigral vsega 204 minute. Za Madridčane je igral tudi v letih od 2010 do 2014, član madridskega Atletica pa je bil tudi od 2007 do 2009. Skupaj je za klub iz Madrida v različnih obdobjih nastopil 215-krat, dosegel pa je 83 golov.

 | Avtor: Epa Epa
Costa je tri sezone igral za angleški Chelsea. V karieri je nosil še dres Brage, kot posojeni nogometaš pa je igral še za portugalski Penafiel ter španske klube Rayo Vallecano, Celta Vigo, Albacete in Valladolid.

Costa se je rodil v Lagartu v Braziliji, za rodno Brazilijo je nastopil na dveh prijateljskih tekmah, preden je zamenjal državljanstvo in 24-krat igral za Španijo.

Pri brazilskem Mineiru bo okrepil napad, v katerem so že Brazilca Hulk in Eduardo Sasha ter Čilenec Eduardo Vargas in Venezuelec Jefferson Savarino.

Atletico Mineiro trenutno vodi v elitni brazilski ligi, v četrtfinalu južnoameriškega pokala libertadores pa je na prvi tekmi argentinskega tekmeca River Plate ugnal z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.