Šport > Nogomet
130 ogledov

Courtois: "Ne rečem, da bi moral osvojiti zlato žogo, toda ..."

Thibaut Courtois Epa
Najboljši vratar pretekle nogometne sezone ni bil zadovoljen z razpletom glasovanja za zlato žogo.

Thibaut Courtois, član madridskega Reala, je bil izbran za najboljšega vratarja pretekle sezone, vendar pa je imel dosežek zanj tudi grenak priokus.

To pa zato, ker je v glasovanju za zlato žogo, katere se je razveselil njegov klubski soigralec Karim Benzema, končal šele na sedmem mestu. Več glasov od Belgijca so prejeli Benzema, Sadio Mane, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Mohamed Salah in Kylian Mbappe.

Kartim Benzema Zlata žoga Šport Po 16 letih brez Top10 za Messija in Ronalda, zmagal prvi favorit

Thibaut Courtois | Avtor: Epa Epa
"Če sem iskren, mislim, da je to nemogoče," je na novinarsko vprašanje, ali dandanes vratar sploh lahko osvoji Ballon d'Or, odvrnil Courtois. "Karim si je vsekakor zaslužil zlato žogo, glede tega se vsi strinjamo. Toda po takšni sezoni, v kateri smo osvojili ligo prvakov, La Ligo, moja ekipa pa je zahvaljujoč obrambam slavila v finalu LP, da končam glasovanje na sedmem mestu ... to je zelo zgovorno,"  je dodal.

"Vratarji ne dobijo glasov. V prvi deseterici prav tako ni nobenega branilca. Se zgodi. Ni lahko, sem pa vsaj prejel pokal za najboljšega vratarja. Ne pravim, da bi moral osvojiti zlato žogo, toda nisem se uvrstil niti na stopničke. Vesel sem za Benzemaja. Zabiti gol je pomembnejše, kot ga ubraniti. Vedel sem, da nimam možnosti za zmago," je razočarano dejal 30-letni Belgijec.

Podporo mu je izrekel nekdanji vratar kraljevega kluba Iker Casillas. "Zelo sem vesel za Thibauta Courtoisa, je najboljši vratar na svetu. Nisem pa zadovoljen, da se ni uvrstil na zmagovalni oder. Še vedno ne razumem kriterija, po katerem se ravnajo odločevalci," je zapisal upokojeni španski vratar.

Karim Benzema - zlata žoga Dobitnik zlate žoge Šport Skušal jo je skriti, a njegova deformacija ni ostala neopažena
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.