Šport > Nogomet
25 ogledov

Cristiano: Nekateri niso hoteli, da igram

Real Madrid Bayern Liga prvakov polfinale Benzema Neuer Alaba gledalci navijači Reuters
Po prvem polfinalnem dvoboju med madridskim Realom in münchenskim Bayernom so bili z razpletom razumljivo bolj zadovoljni v španskem taboru. Toda minimalna prednost brez prejetega gola še zdaleč ne zagotavlja mirnega spanca, kot je priznal tudi Carlo Ancelotti.

"Zadovoljen sem tako z rezultatom kot z odnosom igralcev, saj je šlo za zelo zahtevno tekmo. Igrali smo dobro, ko smo trpeli, pa smo se na to znali odzvati," je po tekmi na stadionu Santiago Bernabéu povedal trener madridskega Reala Carlo Ancelotti

"Začeli smo previdno in z nekaj težavami, v drugem polčasu pa smo imeli nad igro več nadzora. Res je, da smo se branili, a smo tudi zelo dobro pretili v protinapadih. Ključno je bilo, da smo delovali skupaj. Fábiu Coentrãu so pomagali Isco, Dani Carvajal in Ángel di María. V polfinalu je to potrebno," je potek srečanja strnil italijanski strateg, ki je proti Bayernu še vedno neporažen. 

"Proti ekipam, ki imajo rade tako velik odstotek posesti žoge, se počutimo bolje, ko se branimo v formaciji 4-4-2. Brez žoge se je bolje braniti na tak način in to smo počeli dobro. Brez Garetha Bala in s polovično pripravljenim Cristianom Ronaldom ni bilo lahko delovati tako, kot smo. Cristiano je bil prepričan, da lahko igra, in igral je dobro. Tekma v Münchnu bo zelo zahtevna. Spet bomo morali igrati z željo in samozavestjo, ki smo ju prikazali danes. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Sem samozavesten," je zaključil Carletto.

"Cristiano je spet tu"

Cristiano Ronaldo je po tekmi v mešani coni razodel, da se vsi niso strinjali z odločitvijo, da se ga uvrsti v začetno enajsterico. "Bil sem nervozen, to je bila moja prva tekma po treh tednih. Zaupal sem vase, čeprav nekateri niso želeli da igram, drugi pa so bili drugačnega mnenja. Počutil sem se dobro. Kdo ni hotel, da igram? To je postranska stvar. Moramo biti zadovoljni, dobili smo tekmo," je uvodoma povedal rekonvalescent, ki ga je v 72. minuti nadomestil v preteklih dneh bolni Gareth Bale

Ronaldo Real Madrid Bayern Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
Na vztrajanje španskih novinarjev, ali se je silil k igri in ali ga je nasprotovanje njegovemu nastopu razjezilo, je odgovoril: "Ne, sploh ne. Počutil sem se dobro, ni me motilo. To je zdaj preteklost. Cristiano je spet tu, da se trudi in pomaga," je pripomnil uradno najboljši nogometaš lanskega leta.

"Čaka nas tekma z veliko pritiska"

"Ena proti nič je dober rezultat. Seveda morda ne bo zadoščal za napredovanje, lahko pa tudi bi. Imamo lepo prednost, in če zabijemo gol v gosteh, bo položaj za Bayern težak. Smo samozavestni, čeprav bo to tekma z veliko pritiska. Mislim, da je ekipa v odličnem stanju. Smo rahlo spredaj, bomo videli, ali bo to dovolj," je povratno tekmo z optimističnimi, a previdnimi besedami napovedal Cristiano.

Bayern je imel žogo več kot dve tretjini časa v svoji posesti, a je bil Madrid kljub temu bližje drugemu zadetku kot Bavarci svojemu prvemu. Edino resno priložnost so gostje zapravili v 84. minuti, ko je strel Maria Götzeja po napaki Sergia Ramosa ubranil Iker Casillas s svojim edinim resnim posredovanjem na srečanju. Nemci so protestirali tudi ob dvoboju Xavija Alonsa in Thomasa Müllerja v kazenskem prostoru v zaključku obračuna, a je počasni posnetek hitro razblinil vse možne polemike o pravilnosti odločitve sodnika Howarda Webba.

Na drugi strani bi lahko Los Merengues v prvem polčasu nekajkrat z malce boljšo realizacijo povišali prednost. Ronaldo in Ángel di María sta vsak po dvakrat zapretila (vsak enkrat po protinapadu, drugič po kontinuiranem napadu), toda Portugalec je enkrat grdo zgrešil iz idealnega položaja, drugič pa mu je strel z glavo ubranil dobro postavljeni Manuel Neuer. Argentinec je neoviran slabo sprožil z okrog 18 metrov oddaljenosti, drugič pa je bil preveč sebičen, ko bi lahko v sredini podal do idealno postavljenega Karima Benzemaja.

Kaiser Franz: Lahko smo srečni

"Posest ne pomeni nič, če ima vse priložnosti nasprotnik. Lahko smo srečni, da je Real zadel le enkrat," je po tekmi povedal legendarni Franz Beckenbauer, ki je v letošnji sezoni sicer že večkrat (kot eden redkih) kritiziral koncept igre, ki ga goji Pep Guardiola. "Bayern je igral tako, kot se je pričakovalo: imel je veliko posesti, a brez konkretnega učinka. Madrid je odigral eno najboljši tekem, kar sem jih videl - bili so nevarni v protinapadih in hitri pri povratku v obrambu. Bayern ni bil dovolj dinamičen, tako ne moremo zmagati. Na povratni tekmi bo težko, a ne nemogoče," je še dodal Kaiser Franz.

Častni predsednik bavarskega giganta je med tekmo Bayerna in Arsenala v osmini finala Lige prvakov dejal, da igra Bavarcev v letošnji sezoni "dolgočasi navijače Bayerna". Marsikdo bi se z oceno seveda strinjal, toda če bodo Nemci tudi letos osvojili evropsko nogometno krono, bo to kaj hitro pozabljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.