Šport > Nogomet
28 ogledov

Cristiano pokončal zapravljivo Celto, 400. gol za Eusebia

Modrić Sastre Real Madrid Valladolid Liga BBVA Španija prvenstvo
1/14
EPA
Zadnji dve tekmi kola sta bili na sporedu v ponedeljek. Real Madrid je ponoven priključek z vodilno Barcelono in drugim Atléticom ujel s težko priborjeno zmago proti Celti (3:0). Nekaj prahu je spet dvignil Ángel di María. Rayo Vallecano je doma visoko izgubil z Villarrealom (2:5), pri katerem ni bilo prispevka Bojana Jokića.

Pred srečanjem na stadionu Santiago Bernabéu med madridskim Realom in Celto iz Viga so minuto molka posvetili nedavno preminulemu "Črnemu panterju" - Eusebiu. Pri domačih v prvi postavi ni bilo večjih presenečenj, svoje mesto v enajsterici je zadržal tudi Karim Benzema, čeprav so številni navijači "belega baleta" zahtevali, da ga v konici napada nadomesti v zadnjih tednih vse boljši Jesé. Gareth Bale je tekmo začel na klopi, pred dnevi je okreval po poškodbi.

Čeprav se je obračun začel s pričakovano terensko premočjo Reala, so do prve velike priložnosti prišli gostje. V 5. minuti je po dolgi žogi Pepe "zaspal" ob nastavljanju "offside zanke" in omogočil Charlesu, da neoviran pride pred Diega Lópeza. Napadalec Celte je imel ogromno časa, skušal je "nagniti" domačega vratarja, ki pa ga je dobro počakal in ubranil izjemno priložnost. Madridčani so prvič bolj konkretno poskusili v 14. minuti, predložek Marcela je proti golu usmeril Pepe, toda zadel le gostujočega branilca (v roko).

Madridčani so nadaljevali z napadi na gol čete v prestolnici osovraženega Asturijca Luisa Enriqueja. Galicijci so se pomaknili v obrambo, Real pa je skušal priti do ključnega vodstva. V 23. minuti je Dani Carvajal prebil levi bok gostov in podal pred vrata, Cristiano Ronaldo je žogo ustavil in jo prepustil Benzemaju, strel Francoza je obramba blokirala. Kmalu je zapretil tudi Luka Modrić, z razdalje je meril močno, a malce previsoko. Na drugi strani sta še naprej pretila Charles in Fabián Orellana, Celta še zdaleč ni bila nenevarna. Gostje so imeli na voljo nekaj zaporednih kotov, najbližje zadetku so bili po poskusu Borje Oubiñe.

Moštvo iz severozahoda Španije je bilo še enkrat nevarno po udarcu Rafinhe, v zadnjih minutah prvega dela pa je Real praktično "kampiral" v kazenskem prostoru gostov. Strela Benzemaja in Modrića sta bila ustavljena s strani gosto postavljene gostujoče obrambe, plasiran udarec Ángela di Maríe pa je bil plen vratarja Yoela. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov. 

Benzema in Jesé kaznovala zapravljivost gostov

Cristiano Ronaldo Gareth Bale Real Madrid Celta Vigo | Avtor: EPA EPA
Tudi v prvih 15 minutah drugega polčasa je bila Celta še naprej nevarna, kljub manjši posesti žoge. Tako je strel Orellane v zadnjem trenutku blokiral Sergio Ramos. Nato pa je Real le zaigral bolj agresivno, v igro sta prišla tudi Jesé in Bale. Prav mladi španski reprezentant bi lahko s prvim dotikom zadel, po akciji Cristiana je prišel do idealnega odbitka, a je sprožil preslabotno. Nato je z dvema "kontrama" spet zapretila Celta. V prvi v zaključku ni bil najbolj zbran Renato Augusto, v drugi pa je Charles po še eni krasni globinski podaji Rafinhe zapravil še en dvoboj "ena na ena" z Lópezom, tokrat je meril precej mimo vrat.

Kazen za zapravljeno so Galicijci doživeli že v 67. minuti. Jesé je na levi strani kazenskega prostora preigraval in si priigral nekaj prostora, po tleh ostro podal v sredino, tam pa je Benzema iz bližine žogo preusmeril v mrežo za 1:0. Do svoje prve priložnosti na tekmi je Cristiano prišel šele v 72. minuti, meril je mimo daljše vratnice Yoela. Portugalec je po dveh poskusih rezervista Nolita na drugi strani streljal še enkrat, v tretje pa je, po lepi podaji Carvajala, iz bližine v padcu le zabil in tako gol posvetil preminulemu rojaku Eusebiu.

Celta je še naprej igrala odlično in gostje so nekajkrat poželi tudi aplavz domačega občinstva. V 88. minuti bi možje v modrem lahko znižali izid, po predložku Michaela Krohn-Delhija je branilec Gustavo Cabral z glavo zgrešil cilj. V sodnikovem dodatku je enkrat močno sprožil še Bale, ki je zelo poživil igro Reala, Valižan pa je v 93. minuti še prebil levi bok gostov in v sredini našel Cristiana, Portugalcu pa ni bilo težko zadeti in se z drugim golom večera povzpeti na vrh lestvice strelcev po 18. kolih. 

Di María se je zameril občinstvu

Po srečanju je bilo veliko pozornosti namenjeno tudi Ángelu di Maríi, ki ga je Carlo Ancelotti zamenjal pri izidu 0:0. Argentincu so navijači žvižgali, kar se je krilnega nogometaša dotaknilo in odregairal je neprimerno, z jezno gesto proti navijačem. Po prihodu Bala in Jeséja na igrišče je Real začel nizati priložnosti, prej se je zelo mučil s prebijanjem kompaktne obrambe Celte.

Italijanski strateg ni želel priliti olja na ogenj glede situacije okrog Di Maríe. Znano je, da bi Ancelotti rad obdržal Argentinca v ekipi, kljub glasnim namigovanjem, da se njegov čas v španski prestolnici izteka. 

"Nisem videl (reakcije Di Maríe, op. a.). Zamenjal sem ga, ker sem hotel na zelenico poslati dva sveža igralca. Če je naredil gesto proti navijačem, je bila to napaka. Ali kdo ne dela napak? Če se je odzval na kritike občinstva je to napaka, a življenje gre naprej. Tudi on (Di María, op. a.) je skušal igrati, kot vsi drugi. Včasih žvižgi pomagajo ekipi, da se le-ta izboljša," je glede "škandalčka" povedal Ancelotti.

Španska liga 18. kolo:

Málaga : Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Koke (70)

Real Valladolid : Real Betis 0:0

Valencia : Levante 2:0 (1:0)
Piatti (42), Feghouli (73)

Almería : Granada 3:0 (2:0)
Dubarbier (14), Verza (28/11-m), Parreu (80) 

Sevilla : Getafe 3:0 (1:0)
Vitolo (34), Bacca (55), Rakitić (77)

Barcelona : Elche 4:0 (2:0)
Sánchez (7, 63, 69), Pedro (16)
Xavi je v 49. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Osasuna : Espanyol 1:0 (1:0)
Cejudo (33)

Real Sociedad : Athletic Bilbao 2:0 (1:0)
Griezmann (43), Pardo (92)

Real Madrid : Celta Vigo 3:0 (0:0)
Benzema (67), C. Ronaldo (82, 93)

Rayo Vallecano : Villarreal 2:5 (0:3)
Castillo (66, 91/11m); Uche (10, 57, 64), Perbet (12, 41)
Jokić (Villarreal) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.