Šport > Nogomet
49 ogledov

Cruyff udriha: "To ni moja Barça"

Cruyff Ajax srečanje sestanek delničarjev Amsterdam EPA
Legenda Blaugrane Johan Cruyff vztraja, da Gerardo Martino ni krivec za padec forme, saj mu v klubu ne dovolijo opravljati trenerskega dela, kot bi si sam želel.

Bivši igralec in trener Barcelone, legendarni Johan Cruyff, je bil že večkrat zelo kritičen do sedanjega vodstva katalonskega velikana, tudi tokrat je kritiziral stanje v klubu. Cruyff, ki je kot igralec z Ajaxom trikrat postal evropski prvak (z Barcelono pa enkrat kot trener), je izpostavil, da vodja strokovnega štaba Gerardo Martino nima dovolj vpliva na ekipo, ker mu tega ne pusti klubsko vodstvo.

"Ne moremo ga kriviti (Martina, op. a.), saj dela, kar lahko. A težko je voditi ekipo, ko ti tega ne pustijo. Trener bi moral biti tisti, ki odloča v slačilnici, a to ni slučaj. Odloča nekdo drug. Že ko je bil tu Pep Guardiola, so prodali branilca (Dimitrija, op. a.) Čigrinskega, čeprav ga je hotel trener zadržati," je dejal Cruyff in v nadaljevanju dodal tudi, da sedanja ekipa "ni njegova Barça".

Ne razume jeze navijačev

Nizozemec je nekaj besed namenil tudi izpadu Barcelone v četrtfinalu Lige prvakov proti madridskemu Atléticu, po katerem se je veliko kritik zgrnilo na Lionela Messija, ki je na usodni tekmi pretekel le 6,8 kilometra, komaj 1500 metrov več kot vratar José Manuel Pinto.

"Razumem, da so navijači žalostni, ne pa, da so jezni. Potem, ko so premagali Real Madrid je bil Messi najboljši igralec na svetu, sedaj pa je kar naenkrat najslabši v ekipi," je Argentinca v bran vzel Cruyff.

"Messi ima ulično mentaliteto"

Vedno zanimivi sogovornik za medije je zavrnil trditve, da so igralci Barçe manj ambiciozni kot pred leti. "To je nesmisel, zakaj bi nogometaši izgubili navdušenje do igre? Messi je fantastičen igralec z ulično mentaliteto, na ulici pa želiš vsak dan zmagati in biti najboljši," je povedal Cruyff.

O trenutnem organizacijskem stanju kluba dejal, da je "grozno" in izpostavil dejstvo, da je Neymar precej bolje plačan od večine soigralcev, čeprav je še zelo mlad. "Ne krivim njega (Neymarja, op. a.). On je izpadel slabo, zame je žrtev. A tudi on se mora učiti iz svojih napak," je sklenil kultni Nizozemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.