Šport > Nogomet
3753 ogledov

Debi in zadetek Slovenca v Premier League

Jon Gorenc Stanković, Sergio Agüero Epa
V najmočnejši angleški ligi je znova zaigral tudi slovenski nogometaš.

Dvaindvajsetletni Jon Gorenc Stanković je debitiral v Premier League in postal šele šesti Slovenec z nastopom med angleško elito. Pred njim je kot zadnji slovenski nogometaš decembra 2014 v dresu Newcastla zaigral Haris Vučkić, ki je dobil na voljo osem minut proti Manchester Unitedu, vrsto let pa je v dresih West Bromwich Albiona in Hull Cityja nastopal Robert Koren. Preostalih nekaj nastopov so zbrali Aleksandar Rodić (Portsmouth), Milenko Ačimović (Tottenham) in Aleš Križan (Barnsley).

Gorenc Stanković, ki je v preteklosti že dočakal vpoklic v reprezentanco, a za Slovenijo še ni zaigral, je bil že v minuli sezoni član Huddersfield Towna, a zaradi dolgotrajne poškodbe kolena ni zaigral. Tokrat je priložnost dobil v drugem kolu, Huddersfield pa je zaigral na izjemno težkem gostovanju pri prvakih. Manchester City v prvi polovici prvega polčasa še ni izkoristil svoje premoči, nato pa je od 25. do 35. minute kar trikrat zatresel mrežo tekmeca, dvakrat je bil natančen Sergio Agüero.

Jon Gorenc Stanković | Avtor: Profimedia Profimedia

Za nekoliko bolj spodoben izid za Huddersfield je nato poskrbel Slovenec. Ta je sicer zaigral na mestu zadnjega vezista. Gostje so v 43. minuti izvajali avt, žogo je po metu v šestnajsterec z glavo pred gol podaljšal Steve Mounie, Stanković pa je bil prvi pri njej in jo z bližine poslal čez golovo črto. Za gol Slovenca v Premier League je bilo sicer treba čakati skoraj pet let, 28. decembra 2013 je bil dvakrat uspešen Koren v dresu Hulla.

Že na začetku drugega polčasa je David Silva z izjemnim prostim strelom poskrbel za 4:1, Agüero pa kasneje s hat-trickom za petardo v mreži gostov. Tudi tu se gostitelji niso ustavili, na koncu je padel še avtogol za končnih 6:1. Gorenc Stanković je odigral celotno tekmo.

Slovenski nogometaš si je po tekmi sicer prislužil pohvalo svojega trenerja. "Zelo sem zadovoljen zaradi Jona Gorenca Stankovića po letu premora, kiga je imel zaradi poškodbe kolena. Je skromen fant, ki rad trdo trenira in bo to počel tudi naprej. Še vedno gre za velikega talenta, danes pa je igral na neznanem položaju," je dejal David Wagner, ki je Slovenca pripeljal v Anglijo pred dvema letoma. Z njim je pred tem sodeloval tudi pri drugi ekipi dortmundske Borussie.

Velik spodrsljaj si je privošči v zadnjem času razglašeni Manchester United. Rdeči vragi so z 2:3 klonili na gostovanju pri Brightonu. Zmaga slednjega je bila prepričljivejša kot kaže rezultat, saj so gostje drugi zadetek dosegli v peti minuti sodnikovega dodatka. Z bele točke je bil natančen Paul Pogba.

Premier League, 2. kolo, današnje tekme: 

Manchester City : Huddersfield Town  6:1 (3:1)
Agüero 25., 35., 76., Jesus 31. Silva 48., Kongolo 85./ag; Gorenc Stanković 43.

Burnley : Watford  1:3 (1:1)
Tarkowski 6.; Gray 3., Deeney 48., Hughes 51. 

Brighton : Manchester United  3:2 (3:1)
Murray 25., Duffy 27., Gross 44./11-m; Lukaku 34., Pogba 95./11-m

Lestvica:
1. Manchester City  6
2. Chelsea  6
3. Watford  6
4. Tottenham  6
5. Bournemouth  6
6. Everton  4
7. Liverpool  3 (-1)
8. Crystal Palace  3 (-1)
9. Leicester City  3
...

Komentarjev 1
  • Piper_Freycinet 16:14 19.avgust 2018.

    Boljša ponudba ... Moja zadnja plača za Google 8000 € za delo 18 ur na teden na spletu. Sem se pridružil tej službi pred 2 meseci in zaslužil 27.386 € v zadnjem mesecu tega dela. Preprosto in enostavno opraviti delo ...prikaži več in zaslužek je ogromen. Tudi tisti, ki so novi, lahko zlahka zaslužijo 200 evrov na uro in dobički so lahko sčasoma šee večji ... Torej sem začel....... ➤➤➤ ➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com