Šport > Nogomet
15 ogledov

Derbi končan z remijem

James Milner Profimedias
Dvoboj med Tottenhamom in Liverpoolom končan brez zmagovalca.

Derbi dneva sta v Londonu odigrala Tottenham in Liverpool. Slednji je bil v prvem polčasu nevarnejši, domača vrata pa je z nekaj odličnimi obrambami nedotaknjena ohranil vratar Michel Vorm. Nizozemski čuvaj mreže se je še posebej izkazal ob poizkusu Brazilca Philippa Coutinha. Prav nad slednjim je ob koncu prvega polčasa Erik Lamela storil prekršek v kazenskem prostoru, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel James Milner.

V drugem polčasu so bili domači nevarnejši. Vratar Liverpoola Simon Mignolet je odlično zaustavil strel branilca Tobyja Alderweirelda po podaji iz kota, nemočen pa je bil v 72. minuti, ko je po podaji Erica Dierja na drugo vratnico do strela prišel Danny Rose in z nizkim udarcem domačim priigral točko. To je bil prvi zadetek Spursov na domači zelenici proti Liverpoolu po novembru 2012.

Navijače Tottenhama je kasneje nekoliko ujezila tudi tekma najhujšega tekmeca Arsenala. Ta je v gosteh proti Watfordu dominiral v prvem polčasu in si do glavnega odmora priigral tri zadetke prednosti. Že v deveti minuti je z bele točke zadel Santi Cazorla, kasneje je po natančni podaji Thea Walcotta na drugi vratnici zadel Alexis Sanchez, slednji pa je v sodnikovem podaljšku naciljal še glavo Mesuta Özila, ki je od vseh pozabljen vtekel v kazenski prostor domačih. Precej slabše so topničarji odigralih drugih 45 minut. Imeli so še nekaj priložnosti, a jim ni uspelo zadeti, na drugi strani pa je po pravem fliperju v kazenskem prostoru zadel novinec Watforda Roberto  Pereyra. Kasneje je nevarno s škarjicami zapretil še Odion Ighalo, v zadnjih minutah tekme pa je mimo desne vratnice gostov sprožil še Valon Behrami.

Na vrh lestvice se je vsaj začasno zavihtel Chelsea, ki je ohranil stoodstoni izkupiček z zanesljivo zmago na Stamford Bridgu proti Burnleyju. Za 3:0 so v polno zadeli Eden Hazard, Willian in Victor Moses. Leicester City, branilec naslova, je prišel do prve zmage.

V poznem popoldnevu je sledila še tekma med Hull Cityjem in Manchester Unitedom, oba kluba sta v prvih dveh kolih zabeležila po dve zmagi. Rdeči vragi so povratnika med elito popolnoma potisnili na njegovo polovico, priložnosti za goste so se še zlasti v drugem polčasu vrstile ena za drugo, večina strelov pa je končala mimo vrat, nekajkrat pa je ob borbeni predstavi branilcev in vezistov odlično posredoval tudi vratar Eldin Jakupović. Tigrom je usplo vse nalete zdržati do sodnikovega podaljška, ki se je celo začel z eno redkih priložnosti za gostitelje, vendar je neovirani David Meyler z roba kazenskega prostora žogo poslal preko vrat.

Kazen je prišla že v naslednjem napadu. Na drugi strani zelenice je namreč po levi prodiral Wayne Rooney, se ob golavt črti otresel Ahmeda Elmohamadyja in poslal ostro žogo pred vrata, kjer jo je mladi rezervist Marcus Rashford le še potisnil v gol. Mladi angleški napadalec je tako izkoristil prvo priložnost, ki mu jo je v dresu Uniteda namenil Jose Mourinho.

Premier League, 3. kolo:

Tottenham : Liverpool  1:1 (0:1)
Rose 72.; Milner 43./11-m
 
Chelsea : Burnley  3:0 (2:0)
Hazard 9., Willian 41., Moses 89.
 
Crystal Palace : Bournemouth  1:1 (0:1)
Dann 90.; King 11.
 
Everton : Stoke City  1:0 (0:0)

Given 51./ag

Leicester City : Swansea City  2:1 (1:0)
Vardy 32.,Morgan 52.; Fer 80.
 
Southampton : Sunderland  1:1 (0:0)
Rodriguez 85.; Defoe 80./11-m
 
Watford : Arsenal  1:3 (0:3)
Pereyra 57.; Cazorla 9./11-m, Sanchez 40., Özil 45.
 
Hull City : Manchester United  0:1 (0:0)
Rashford 90.+2
 
Nedelja:
West Brom - Middlesbrough
Manchester City - West Ham United
 

Lestvica:
1. Chelsea 9
2. Man United 9
3. Everton 7
4. Man City 6 (-1)
5. Hull City 6
6. Tottenham 5
7. Arsenal 4
...
16. Sunderland 1
17. Crystal Palace 1
18. Watford 1
19. Bournemouth 1
20. Stoke City 1

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.