Šport > Nogomet
45 ogledov

Derbi minil v znamenju položnic

nogomet Saša Despot
S Policijske uprave Ljubljana so po sinočnjem nogometnem derbiju med Olimpijo in Mariborom (1:2) sporočili, da niso zaznali večjih kršitev javnega reda in miru.

Nogometni derbiji med ljubljansko Olimpijo in Mariborom so ne glede na lokacijo zmeraj zahtevna naloga pri zagotavljanju reda in miru. Sinočnje dogajanje je tako nadzorovalo nekaj sto policistov in varnostnikov, nad dogajanjem je več ur krožil tudi policijski helikopter.

Policisti so v času varovanja nogometne tekme obravnavali nekaj kršitev. Policisti so dve osebi pridržali zaradi kršitev javnega reda in miru ter jima izdali plačilni nalog. Osebo, ki je pod vplivom alkohola kršila javni red in mir in s kršitvami ni prenehala, so prav tako pridržali in denarno kaznovali.

Poleg tega so imeli policisti v postopku pet oseb zaradi suma posedovanja prepovedane droge (konoplje), po opravljeni analizi snovi bo zoper osebe uveden prekrškovni postopek. Oblasti so obravnavale tudi 12 oseb zaradi posedovanja pirotehnike, to so jim zasegle, zanje pa sledijo obdolžilni predlogi.

Na prireditvenem prostoru so policisti identificirali 29-letnika, ki je imel veljaven ukrep prepovedi obiskovanja športnih prireditev, v skladu z določili zakona so osebo pridržali do konca tekme in mu izdali plačilni nalog. Dve osebi sta kršili javni red in mir, izdan jima je bil plačilni nalog, štiri osebe so kršile javni red in mir ter določila Zakona o zasebnem varovanju, policisti so tudi njim izdali plačilne naloge.

Poleg tega policisti v zvezi s sinočnjo tekmo obravnavajo sume storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, saj je 22-letni osumljenec v stopnišču stadiona poškodoval luč, 34-letni osumljenec pa stole. Prav tako policisti zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari - stekel avtobusa LPP, namenjenega prevozu z ljubljanske železniške postaje na prireditveni prostor, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.