Šport > Nogomet
14 ogledov

Di Matteo začel z zmago, brez veteranov

Di Matteo Chelsea Birmingham pokal FA ponovljena tekma debi trener EPA
Novi Chelseajev trener Roberto Di Matteo je zmagovito začel svojo (po vsej verjetnosti kratko) epizodo na modri klopi. Londončani so na ponovljeni tekmi pokala FA premagali Birmingham City s precej spremenjeno postavo (2:0).

Legendi kluba Robertu Di Matteu sta zmago pri Birmingham Cityju prinesla gola Juana Mate in Raula Meirelesa v drugem polčasu, ki sta bila dovolj za modre na stadionu St. Andrew's, kjer je v letošnji sezoni gostoval tudi slovenski prvak Maribor. Poleg evrogola Meirelesa in zapravljene enajstmetrovke Mate je bil vrhunec tekme že prva postava Di Mattea, ki je na klopi pustil Franka Lamparda, Didierja Drogbaja, Michaela Essiena in Daniela Sturridga, presenetljivo pa se je med rezerviste vrnil kapetan John Terry, ki je kot kaže ekspresno okreval po operaciji kolena.

• Mou bi obral Abramoviča: 14 milijonov + Cristiano!
• Benitez se je kar sam ponudil Abramoviču

• Po košarici AVB Abramovič hoče Guardiolo

Na začetku tekme je imel Chelsea velike težave s srbskim orjakom Nikolo Žigićem, ki mu je branilec David Luiz s kopačko tudi odprl arkado, a to srbskemu napadalcu ni pokvarilo prvega polčasa, kjer je pripravljal priložnosti svoji ekipi, po podaji Jordona Mutcha pa bi s strelom z glavo kmalu premagal Petra Čecha, ki je njegov poizkus ubranil s konicami prstov. Za goste je eno izmed priložnosti poleg Mate zapravil tudi Fernando Torres, njegov rojak pa je vodstvo modrim prinesel v drugem polčasu.

Ramires je prodrl po desni in iskal Salomona Kalouja, žoga pa se je idelano odbila pred Mato, ki je s hitrim strelom premagal vratarja Colina Doyla. Chelsea je tekmo odločil v 59. minuti, ko je izjemen gol zabil Meireles. Portugalec je z dobrih 25 metrov premagal Doyla s strelom v njegov zgornji kot. Torres je 20 minut pred koncem tekme priigral enajstmetrovko za modre po prekršku Guirana N'Dawa, a je Doyle tako kot na prvi tekmi na Stamford Bridgu ubranil strel Mati. Chelsea bo v četrtfinalu doma gostil drugoligaša Leicester City.

Pokal FA, ponovljena tekma 5. kola:

Birmingham City : CHELSEA 0:2 (0:0)
Mata (54), Meireles (60)
Mata (Chelsea) je v 70. minuti zapravil enajstmetrovko.

ABz velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.