Šport > Nogomet
10 ogledov

Diplomatski spor: Italijanom na carini v Riu vzeli pršut

Balotelli Pirlo Italija pokal konfederacij trening Rio de Janeiro Brazilija
1/7
EPA
Velike težave za italijansko nogometno reprezentanco: ob prihodu v Brazilijo, kjer bodo sodelovali na prihajajočem pokalu konfederacij, so jim tamkajšnji cariniki v skladu s predpisi zasegli parmezan, pršut (navaden in kuhan) ter bržolo. Azzurri poskušajo ob pomoči diplomatov spraviti zaloge z letališča.

Pri italijanskem športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport poročajo o neizbežnem navalu italijanskih reprezentantov na bližnje supermarkete v Riu de Janeriu, če jim dragocenih zalog ob prihodu na pokal konfederacij ne bo uspelo spraviti čez mejo.

Del hrane, ki jo je s seboj v Brazilijo poneslo letalo s finalisti zadnjega evropskega prvenstva, so namreč zaradi birokratskih omejitev ustavili cariniki v Riu de Janeiru. Brez težav so Italijani lahko prinesli litre oljčnega olja, testenine in pelate, zapletlo pa se je pri začinjenem mesu, za katerega veljajo posebne omejitve.

Pri Gazzetti dodajajo, da diplomatski prijemi zaenkrat še niso obrodili sadov, da pa je to dobra izkušnja pred svetovnim prvenstvom, ki bo v Braziliji naslednje leto. Italijani si bodo za bazo izbrali São Paulo ali Belo Horizontedo takrat pa bodo verjetno že našli način, da dobrote iz domovine "pretihotapijo" mimo gurmanskih Brazilcev.

Igralne konzole, mize za namizni tenis, fliperji, ...

Cariniki niso imeli težav s stvarmi, ki so jih Azzurri vzeli s seboj za prosti čas − štiri igralne konzole, mize za namizni tenis in celo nekaj starih fliperjev. Brazilski mediji so tudi napačno poročali, da so Italijani s seboj pripeljali okrog štirideset televizij. Dovolj jih imajo že v svojem hotelu, dodajajo pri Gazzetti:

"V tem trenutku pogrešajo le domači parmezan in bržolo. Ampak zagotavljajo, da fantje (selektorja Cesareja, op. a.) Prandellija iz tega ne delajo drame."

Italijani se bodo na svoji prvi tekmi skupine A v Riu 16. junija pomerili z Mehiko. V skupini sta še domačinka Brazilija in Japonska, ki bosta otvoritveni obračun turnirja odigrali dan prej v Brasílii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.