Šport > Nogomet
23 ogledov

Direktor PSG-ja devet mesecev "na hladnem"

Leonardo de Araújo EPA
Vodstvo francoske nogometne lige je ostro kaznovalo športnega direktorja Pariz St. Germaina Leonarda. Zaradi fizičnega napada na sodnika ne bo smel opravljati svojega dela naslednjih devet mesecev.

Leonardo, sicer nekdanji vrhunski nogometaš Brazilije, AC Milana in Interja, je v začetku maja letos porinil sodnika, ko je ta po remiju z Valenciennesom zapuščal igrišče. Čeprav se je incident zgodil v tunelu, so ga ujele televizijske kamere.

PSG se bo sicer pritožil na visoko kazen, vendar je malo verjetno, da bo uspel s pritožbo, saj za Leonarda to ni bil prvi tovrstne primer. Temperamentni Brazilec je v tej sezoni že prišel navzkriž z delilci pravice in jih večkrat javno kritiziral. Razlog za njegovo dejanje 5. maja je bila izključitev Thiaga Silve zaradi nestrinjanja s sodniško odločitvijo.

Kazen ima lahko hude posledice za prihodnost Leonarda v Parizu. Lastniki iz Katarja so namreč razmišljali, da bi ga postavili za trenerja, če bi dosedanji strateg Carlo Ancelotti zapustil klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.