Šport > Nogomet
37 ogledov

"Dobil je nekaj tekem in misli, da je kralj"

yaya toure EPA
Yaya Toure očitno še nekaj časa ne bo igral pod vodstvom Pepa Guardiole.

Yaya Toure je od prihoda Pepa Guardiole k Manchester Cityju na stranskem tiru, v tej sezoni je le enkrat zaigral za meščane, katalonski trener pa ga tudi ni uvrstil na seznam igralcev, ki imajo pravico do nastopa v ligi prvakov.

Tourejev agent Dimitri Seluk je ob znatno manjši minutaži, ki jo ima na voljo njegov varovanec, dejal, da je Guardiola ponižal nogometaša in da se bo moral opravičiti, če City ob koncu sezone ne bo osvajal lovorik. Seluk se je spraševal, če ima nekdanji španski reprezentant "dovolj j...c, da se bo ob neuspehu opravičil Toureju za prestano ponižanje."

Zdaj opravičilo zahteva Katalonec: "Mora se opravičiti soigralcem in klubu. Če se ne bo, ne bo igral. Ne predstavljam si, da bi si med mojo igralsko kariero moj agent dovolil stopiti do medijev in se pritoževal nad Johanom Cruyffom. Če ima težave, se mora obrniti na ljudi v klubu." Guardiola je dejal, da Toure ni imel poguma za klic, zahteva pa tudi opravičilo od zastopnika.

Dobil bo vojno

Tega (vsaj zaenkrat) ne bo dobil. "Če Guardiola želi vojno, jo bo tudi dobil. Pepu moje mnenje ni bilo všeč? Na njegovo nesrečo živimo v svetu, kjer obstaja pravica do svobodnega govora," je za Daily Mirror dejal Seluk.

Pep Guardiola Manchester City | Avtor: EPA EPA

"Pep si ne želi igralcev z osebnostjo. Želi le igralce, ki se ga bojijo in bodo naredili vse, kar reče. Po prihodu v City se je najprej spravil nad Yayo in Joa Harta, dva od največjih igralcev v klubu. Oba sta bila pomembna v garderobi, Hart je angleški reprezentant, Yaya je bil štirikrat afriški igralec leta. Če prideš v neko hišo, bi moral spoštovati ljudi, ki so že v njej. Ne vstopiš in zahtevaš njihov odhod. Enako je počel tudi v Barceloni. Odgnal je Samuela Eto'oja. Zlatan Ibrahimović je bil kupljen za 57 milijonov funtov, odšel je za 18 milijonov. Vse se mora vrteti le okoli Pepa Guardiole. Nikogar drugega," je še udrihal Seluk.

Kasneje je spregovoril še za Sky Sports News: “Guardiola je dobil nekaj tekem in že misli, da je kralj. Živim v Evropi in lahko rečem, kar želim, Guardiola me ne more ustaviti. Opravičil se mu bom, ko se bo on opravičil Manuelu Pellegriniju. Če si gentleman, ne počneš takšnih reči. Pellegrini je podpisal novo pogodbo, nato pa je bil izrinjen iz kluba, da je lahko prišel Guardiola. Pellegrini je bil gentleman.”

Na vprašanje ali se bo opravičil je Seluk odvrnil: “No, zakaj se že moram jaz opravičiti?”

Ne bo več slon

Toure je sicer prav danes napovedal slovo od reprezentance. Triintridesetletni igralec Manchester Cityja je za reprezentanco odigral 113 tekem, za svojo odločitev pa je dejal, da "je bila zelo težka".

"Napisati to sporočilo je bilo nekaj najtežjega zame. Po 14 letih na najvišji ravni sem prepričan, da je zdaj pravi čas. Dejstvo, da sem star 33 let, zahtevnost vsakodnevnih treningov in veliko število tekem so glavni razlogi, da sem se odločil reprezentančni dres obesiti na klin," je v sporočilu zapisal Toure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.