Šport > Nogomet
22 ogledov

Dokončno: Cesc ostaja topničar!

Žurnal24 main
Končno! Cesc Fabregas se je odločil. Ostaja pri Arsenalu. Opravičilo navijačem je povsem na mestu. Priznava, da je želel k Barceloni, a je londonsko moštvo zavrnilo obe ponudbi katalonskega.
Cesca Fabregasa ni bilo na Emirates Cupu, pripravljalnem turnirju na Arsenalovem domačem stadionu, ki so ga minuli konec tedna topničarji dobili z remijem z Milanom 1:1 in zmago nad Celticom 3:2. Z navijači topničarjev si je tekmo ogledal tudi Žurnal24. Poglejte v dodani fotoreportaži.

Arsenalov kapetan Cesc Fabregas je ta petek končal ugibanja o svoji prihodnosti. Več mesecev se ga je povezovalo s prestopom v Barcelono. Zdaj je javno oznanil, da ostaja topničar, in se opravičil, ker je tako dolgo molčal. "Najprej bi se red opravičil navijačem Arsenala, ker se nisem prej izjasnil o svoji prihodnosti. A res nisem prej vedel, kaj bom počel v prihodnje," je v izjavi za javnost zapisal 23-letni španski reprezentant. Barcelona naj bi zanj ponujala okoli 35 milijonov evrov.

"Ne zanikam, da me prestop v Barcelono ni mikal. Ni veliko nogometašev, ki si ne bi želeli igrati za Barcelono. To je klub, kjer sem se naučil igrati. Barcelona je moje domače mesto in mesto mojih prijateljev, družine ter kluba, za katerega sem si vedno želel igrati," je razlagal Fabregas. "Sem profesionalec in povsem razumem, da ni v interesu Arsenala, da me proda. Navijačem lahko zagotovim, da so pogovori končani, in da sem stoodstotno osredotočen, da zaigram za Arsenal." S topničarji ima še štiriletno pogodbo.

AC Milan je v sporočilu za javnost zapisal, da Brazilec Ronaldinho ni naprodaj in bo še naprej igral zanje. Želel si ga je Los Angeles Galaxy.

Fabregas to poletje na pripravljalnih tekmah dresa Arsenala ni oblekel, a trener Arsene Wenger je vseskozi poudarjal, da Španec ni naprodaj. "V zadnjih nekaj mesecih sem se osebno in preko telefona pogosto pogovarjal z Wengerjem. Vsebina pogovorov bo ostala zasebna, a zaključek je, da je Arsenal zavrnil obe uradni ponudbi Barcelone," razkriva Cesc. "Veliko dolgujem Arsenalu, trenerju in navijačem in zato sem bom povsem osredotočil na novo sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.