Šport > Nogomet
202 ogledov

"Domači" stadion oddaljen kar 225 km od sedeža kluba

nk ankaran hrvatini Facebook/NK Ankaran
Primorski novinec v slovenski nogometni prvoligaški druščini iz Ankarana bo svoje domače tekme igral na Koroškem, kjer ga bo v tej sezoni gostil Dravograd, so danes sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. "Domači" stadion Ankarančanov bo tako 225 kilometrov oddaljen od sedeža kluba.

Ankarančani bodo v Dravogradu odigrali že tekmo prvega kroga, ki je na sporedu v soboto ob 18. uri, in bo izjemoma zaprta za javnost, so še sporočili iz NZS.

Ker domači stadion Ankarančanov v ŠRC Katarina ni ustrezal merilom in standardom ter zahtevam za igranje v prvi ligi, so prvoligaški novinci najprej iskali možnosti, da bi svoje tekme igrali na bližnjem stadionu Bonifika v Kopru, potem ko so Koprčani zaradi finančnih težav ostali brez licence za igranje v sezoni 2017/18 Prve lige Telekom Slovenije. Šlo bi za najbolj ugodno in logično rešitev, stadion Bonifika je le sedem kilometrov oddaljen od Ankarana, Ankarančani pa imajo do leta 2018 tudi veljavno pogodbo z Zavodom za šport in mladino Mestne občine Koper. A je dogovor padel v vodo, prav tako se je izkazala za prezgodnjo napoved, da bodo varovanci trenerja Vlada Badžima svoje domače tekme igrali v dobrih 30 kilometrov oddaljeni Sežani, na Stadionu Rajka Štolfe.

Nazadnje so v nogometnem klubu iz okolice Kopra sprejeli odločitev, da bodo tekme igrali na Koroškem, kar je pomenilo tudi spremembo programov, zaradi logističnih razlogov pa so se tudi odločili, da bodo Ankarančani in Kranjčani, oba letošnja novinca v prvoligaški druščini, premierno tekmo odigrala na stadionu brez navzočnosti navijačev.

Zanimivo, da bo Ankaran - Hrvatini sedem od devetih gostovanj odigral bližje kot vse domače tekme (po kilometrih sta dlje le Maribor in Kidričevo), po izračunu spletne strani AMZS pa so časovno vsa gostovanja manj zamudna. Po AMZS pot od Ankarana do Dravograda traja dve uri in 32 minut.

V soboto se s svojo 27. sezono vrača slovensko državno prvenstvo, Prva liga Telekom Slovenije, ko se v boj za naslov državnega prvaka podaja deset nogometnih prvoligašev.

Razpored 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Sobota, 15. julij:
18.00 Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj
20.20 Maribor - Aluminij

Nedelja, 16. julij:
18.00 Krško - Gorica
18.00 Rudar - Domžale
20.20 Olimpija - Celje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.